С наближаването на коледните и новогодишните празници все повече се

...
С наближаването на коледните и новогодишните празници все повече се
Коментари Харесай

Ще получим обезщетение от 250 до 600 евро, ако имаме проблем с полета, но сме съобразителни

С наближаването на коледните и новогодишните празници от ден на ден се усилва и треската за пътешестване. Не са малко обаче и случаите на отрицателни страсти.

Какво би трябвало да знаем, в случай че полетът ни бъде анулиран или закъснява или в случай че багажът ни изчезне?

Всеки пасажер има права, а самолетната компания постоянно би трябвало да го осведоми, в случай че има смяна в полетите.

Пътниците, от своя страна, би трябвало да ревизират постоянно имейлите си за сходни известия. Това важи най-вече, когато се чака изобилен снеговалеж или по предпразничните дни, когато доста хора се струпват на летищата. 

През лятото Анелия не се качва на самолета по здравословни аргументи. Въпреки че има направена застраховка и показва документ за престой в болница, обезщетение не и е изплатено.

" Защото съм канселирала полета в този момент не могат да ми върнат парите. Трябва да се чете дребния шрифт, само че популярност Богу билетът ми не беше безценен и загубата не беше огромна “, споделя тя пред bTV.

В доста от случаите обаче пасажерите имат право на обезщетение. Ако полетът ви е анулиран или закъснява по виновност на самолетната компания, то тя ви дължи грижа и можете да получите обезщетение.

Авиокомпанията би трябвало да обезпечи храна и питиета или ваучери за тях, както и нощувка в хотел.

При анулиран полет пасажерите имат право на в допълнение парично обезщетение според от дължината на полета. До 1500 км се заплащат 250 евро, а сред 1500-3500 км сумата е 400 евро. Над 3500 км - 600 евро.

В случаи на политическа неустойчивост, метеорологични условия, несъвместими с употребата на съответния полет, опасности за сигурността, непредвидени недостатъци в системата за сигурност на полета и стачки, които оказват въздействие върху активността на въздушния транспортьор, показват в своя позиция от Bulgaria Air.

За развален багаж би трябвало да се подаде тъжба до авиопревозвача в период от 7 дни, а за занимателен багаж този период е до 21 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР