С наближаването на коледните и новогодишни празници въпросът за спестяването

...
С наближаването на коледните и новогодишни празници въпросът за спестяването
Коментари Харесай

Как да спестим пари от подаръци за Коледа?

С наближаването на коледните и новогодишни празници въпросът за спестяването на пари от дарове става настоящ за мнозина. Но в това време той е и прекомерно внимателен: нали желаеме нашият подарък да зарадва различен човек? Така или другояче, и възрастните, и децата обичат и чакат тези приятни изненади - подаръците.

Ако сте забелязали, че харчите за коледно извършване на покупки повече от плануваното, е добре да се съобразите с някои потребни съвети - те ще ви оказват помощ да бъдете по-спестовни.

1. Изготвяне на лист

Наличието на списък е едно от основните правила при покупките за Коледа и Нова година.

Не е зле да помислите авансово какви дарове и на кого планирате да подарите. Възможно е според резултатите описът с покупките и, надлежно, разходите да бъдат понижени. За всеки случай е по-добре да имате различни хрумвания за дарове, в случай че се окаже, че тъкмо тези, мечтаните от вас, липсват в магазина.  

2. Пазаруване онлайн  

За да избегнете обстановката по време на празниците, в която изкушението на блестящите лавици и витрини надвива над разсъдъка, онлайн-пазаруването може да бъде добра опция на класическия „ шопинг “. Когато пазарувате онлайн, е по-лесно е да избягвате импулсивни непредвидени покупки, резултат от радостни моментни настроения. А и в интернет цените може да се сравняват бързо и лесно, с цел да спестите някой и различен разход.  

Но имайте предвид, че в предпразничния период онлайн-магазините получават огромен брой поръчки, което усложнява доставката. Ето за какво, за да получите стоката навреме, целесъобразно е да я поръчате по-рано.      

3. Опитайте се да не купувате в последния момент 

Пазаруването в състояние на предпразнична суматоха заради вероятно забавяне нормално приключва с пазаруване на немного подобаващи движимости. Когато излезете да пазарувате в последния миг, не само усещате прочут психически дискомфорт, само че и харченето на пари, като че ли от единствено себе си, има наклонност да пораства.

Най-добре е да се споразумеете с приятелите и семейството си какъв брой пари би трябвало да похарчите за подаръци един на различен (въпреки, че по този начин подаръчната романтика ще смъкне малко своя градус) - и опитайте да се придържате към тази сума.            

Също по този начин, би било добре да отделите малко пари за интервала след Нова година, с цел да не харчите цялата си заплата за радостното коледно-новогодишно извършване на покупки. Все отново, животът си продължава и след празниците... 

4. Един подарък за двама 

Много ефикасна процедура е даване на дарове на фамилни двойки - минава се с един подарък за двама. В този случай, несъмнено, е желателно това да е нещо за дома, т.е. универсално. Само, за Бога, избягвайте да подарявате кухненски продукти – дамите ненавиждат това! Не, не ненавиждат самите сервизи или тенджери, а да им бъдат подарявани. Има разнообразни пояснения за тази тайнственост, само че дано това си остане дребна мистерия на прелестните дами. Все отново може да се допусна, че много от тях не обичат да ги възприемат в облика на готвачки – въпреки че, въпреки това, т.е., от мъжка позиция: какво пък толкоз неприятно има...

6. Избягвайте готови комплекти 

Няма потребност да подарявате авансово опаковани комплекти, да вземем за пример шампоан + еликсир + тоалетен сапун + дезодорант - и всичко това в подаръчна кутия. Подберете обособени дарове, ще ви излезе с 20-30% по-евтино. Пък и по този начин имате опция за избор на по-качествени или по-подходящи предмети спрямо тези, които се продават в готов комплект.            

7. Ръчно направени

Ако дамите имат предпочитание (и възможност) да плетат или шият, може да изработят забавен и очарователен сувенир, в който да включат и свои лични, истински хрумвания. Пък и по този начин напълно ще влязат в облика на прелестните дами от рицарските времена, когато тегел и кройки са били техни съществени занимания, до момента в който чакат победоносния си брачен партньор да се завърне в замъка от следващия рицарски шампионат или кръстоносен поход. В интернет постоянно могат да намерят доста подсещания по какъв начин да създадат нещо впечатляващо.

Това се отнася и за мъжете, които умеят да майсторят това-онова от дърво, метал или елементарна тел. Интернет и тук е добър подсказвач.

9. Спестяваме от опаковка  
Как да декорираме дома си за Коледа съгласно фън шуй?
Коледа е най-вълшебният и магичен миг от годината. Нека ви разкажем за няколко съвета по какъв начин да декорирате своя дом съгласно фън шуй за п...
Прочети повече
Много по-евтино е да закупите хартия и панделки в обикновен магазин и сами да опаковате всички дарове у дома.   

10. Съберете се в компания

Ако имате проекти да се съберете в нечий дом, може авансово да се уговорите с поканените другари. Така ще съберете прилична сума за заслужен подарък на домакините.

 11. Не всичко коства пари

Да не забравяме, че една приятна ски-разходка в гората с горещо кафе и шоколад в раниците също е превъзходен подарък - както за остарели, по този начин и за млади.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР