С МС проведохме конферентна връзка с браншови организации, земеделски производители,

...
С МС проведохме конферентна връзка с браншови организации, земеделски производители,
Коментари Харесай

Държавата и големите вериги се срещнаха и се разбраха за местната продукция

С Министерски съвет организирахме конферентна връзка с браншови организации, аграрни производители, млекопреработватели, животновъди, по повод признатото разпореждане на Министерски съвет за районни къси доставки в комерсиалните вериги, съобщи Танева.

Тя означи, че част от операторите от 1-2 години работят поредно на този принцип, а актуалната рецесия ни принуждава да се вземат ограничения за минимизиране на вредите от свитите пазари, да се понижи изхвърлянето на храна, както и да оцелеят производителите и обвързваните с тях предприятия.

Оставаме отворени да обсъждаме, да бъдем модератори, познаваме бранша, тъй че всичко да стане в интерес на потребителите, сподели още земеделският министър.

Милена Драгийска, шеф на Lidl България съобщи, че са се обединили към работещи ограничения, а има и схващане за това по логичен метод да бъде подкрепят българският производител. Тя насочи обръщение от името на комерсиалните вериги - в спешна обстановка би трябвало да се отворят оптимални канали за разрешаването на рецесията. Представили са и ограничения, с които да се предложат по-добри канали, за представянето на продукция на дребните производители.

Йордан Матеев от Българското съдружие за съвременна търговия сподели, че качествената българска продукция ще продължи да бъде на рафтовете. Изборът е на българския консуматор, по тази причина молим към потребителите да изберат българското, това е мъдрото решение.

Геоги Гърневски от METRO сподели, че в този момент би трябвало да се откри най-хубавата уредба, с цел да са от изгода на цялото общество. Той благодари на държавно управление, защото в разговор могат да се намерят най-хубавите решения за местни директни доставки.

Министър Танева сподели, че е добре ограниченията да продължат и след изключителното състояние, като Министерството на земеделието и храните има подготвеност да спомага с регистрите на производителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР