С молба към Шуменския окръжен съд за назначаване на нова

...
С молба към Шуменския окръжен съд за назначаване на нова
Коментари Харесай

Защитата иска нова експертиза по делото Хитрино“

С молба към Шуменския областен съд за назначение на нова сложна експертиза продължи делото за влаковия случай в Хитрино от 10 декември 2016 година

 © фотография: АРХИВ
Има разминавания в експертизите на настъпване на произшествието, изясни пред съда в Шумен юрист Ивайло Йорданов от отбраната на машинистите.

„ Има толкоз основни разминавания, че то няма по какъв начин да бъде туширано, а то обяснява механизма на възникването на гърмежа, който е извънредно значим поради виновността на нашите доверители “, сподели Йорданов, представен от БНР.

Делото е изяснено от фактическа страна и следва да чуем какво ще каже правосъдният състав по изказванията в обвинителния акт, разгласи юрист Николай Димитров, представител на потърпевшите в Хитрино.

„ Няма какво повече да се обяснява. Другата страна се пробва да прокарва някакви частни, извънредно добре платени експертизи, които да оневинят. От актуалното дело са изслушани толкоз доста експертизи, че смятам, че няма какво този развой да продължи със събиране на доказателства “, разяснява той.

В случай, че съдът позволи назначението на нова сложна експертиза, юрист Димитров ще показа контраекспертиза, която твърди, че влакът не е бил ръководен в последните 15-20 минути преди да навлезе на територията на Хитрино.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР