С много плодове и още повече шоколад - точно така

...
С много плодове и още повече шоколад - точно така
Коментари Харесай

Плодово-шоколадова торта с много крем

С доста плодове и още повече шоколад - тъкмо по този начин си представяме съвършената торта

Необходими Продукти

● блатове за торта - 6 бр.
● компот - 1 бр. по желание
● крем - ванилия
● плодове - ягоди, киви, банани

за сметановата заливка


● подсладена сметана - 3 ч.ч.
● захар - 3 с.л.

за шоколадовата заливка


● млечен шоколад - 2 бр.
● мляко - 50 мл
● лимонова есенция

за декорациите рози


● шоколад - 1 и 1/2 бр.
● пудра захар

за декорациите листа


● бял шоколад - 1 бр.
● пудра захар
● готварска багра - зелена
● бисквити орео - натрошени

Начин на подготвяне

Първо се вършат шоколадовите розички, с цел да има време да се охладят и да стегнат. Разтапяте шоколада със напълно малко мляко на водна баня.

Белият шоколад се разтапя настрана, като се прибавя и боята до приемане на стремежи цвят. Към сместа се прибавя пудра захар до постигане на тестена консистенция. Не се тормозете, в случай че се получат трохи, съберете ги в дланите си и топлината ви ще ги слепи. Оформете топка, в случай че ви се получи мазничко, прибавете още малко пудра захар. Оформяте нещо като шоколадово тесто. Няма да е съвършено, само че щом имате топка, която резервира формата си, сте подготвени.

Сложете за 5-6 мин в ледник да се стегне. След като го извадите, не се тормозете, в случай че е твърдо като камък, задръжте го в длани, единствено ще се отпусне. От тестото късате дребни късчета, вършиме топчета и с чаша ги разточвате малко до овал. Аз използвах по 4 овала за роза. Завивате ги едно в друго и оформяте по ваш усет като пластелин.

Плочката е от големичко парче тесто, разточено до избрана дебелина и от него изрязах правоъгълник.

Листата също големичко парче, разточвате малко и изрязвате форми по ваш избор. С съчка за зъби може да нарисувате елементи. Докато работите с шоколадовото тесто, най-важни са времето и топлината от дланите ви. Ако ви се раздра тестото, постоянно може да го залепите още веднъж леко с пръсти. Колкото по-дълго оставяте парченцата тесто встрани, толкоз по-твърди ще станат. Готовите украшения поставете леко встрани и те сами се втвърдяват.

За блатовете аз използвах подготвени (много се забавих във времето). Всеки блат го сиропирате с компот по избор. Мажете с крем и редите плодове. Тази процедура е с 4 от блатовете.

За вторият етаж блатовете се разрязват на половина и по този начин се получата 4 по-малки. Процедурата при тях е същата, само че вместо крем сложих сметана.

След това цялата торта се залива със сметанова заливка: подсладената готварска сметана + 3 с.л. захар (по лъжичка на всяка чаша) бъркате до приемане на връхчета, запазващи формата си над сметаната. Заливате и покривате блатовете, в случай че е належащо и 2 пъти. В шоколадовата заливка (добавих и мирис лимон) разтопен шоколад (обикновен млечен) (в случая използвах 2) + мляко, разтапяте на водна баня или в микровълновата. Ако употребявате микровълнова, наглеждайте на всеки 10 сек - доста бързо изгаря (особено кафявият шоколад).

В случая към 2-та шоколада прибавих 50 мл мляко. Заливате. Изчакайте малко да стегне и декорирайте с натрошените бисквити Орео и плодовете.

Декорирайте и се забавлявайте.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР