С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо,

...
С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо,
Коментари Харесай

Борисов: Решихме да съборим старата сграда за Детската болница

" С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително място в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ". Това съобщи министър-председателят Борисов по време на среща с представители на протестиращи против градежа на Националната многопрофилна детска болница, ползвайки стартирания градеж в карето на Александровска болница.
По време на диалога Борисов акцентира, че постройката, проектирана през 70-те години на предишния век, ще бъде съборена и на същото място ще се построи нова съвременна педиатрична болница, в която ще бъде обезпечен достъпът на експерти и от прилежащите високоспециализирани лечебни заведения. Премиерът уточни, че чака от представителите на организациите в хода на работните процедури да му дават предложенията си и архитектурните решения. " Аз доста оценявам работата на архитектите, защото да намериш общото сред инженерното и архитектурното решение е огромен гений и вие го знаете ", съобщи министър-председателят.
В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Припомняме, че абсурдът с Националната педиатрична болница се разгоря още веднъж с цялостна мощ от месец насам. Първо, над 17 500 души желаеха оставката на Ананиев - поради опасенията, че болничното заведение ще се строи върху остарялото скеле и няма да е многофункционална, както и че всичко това ще я направи по-скъпа, в сравнение с в случай че се почне от нулата.
Наяве излезе и свидетелски роман с изказвания до каква степен стигат нещата - държанието на самия Ананиев и представители на " Главболгарстрой ", която пое поръчката за построяването на лечебното заведение.
Само преди седмица здравният министър призна пред депутатите, че може да би трябвало да се почне от нулата със градежа на детската болница, само че по този начин и не отговори на въпроси каква е съответната цена - както на напълно нов план, по този начин и в случай че се продължи върху настоящето остаряло скеле.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР