С младите таланти, с качеството на работата и с идеите,

...
С младите таланти, с качеството на работата и с идеите,
Коментари Харесай

Радев: С младите таланти и идеи секторът на информационните технологии у нас ни дава конкурентно предимство в региона

С младите гении, с качеството на работата и с концепциите, които генерира, секторът на осведомителните технологии дава на страната ни конкурентно преимущество в района.

Това сподели президентът Румен Радев на церемонията по връчване на премиите на Българската асоциация по осведомителни технологии (БАИТ) за 2018 година, оповестиха от прессекретариата на президента. Конкурсът се организира за осма поредна година, като отличените са персони, компании и институции. Награждаването се състои под патронажа на президента. В приветствието си Румен Радев уточни, че промишлеността на осведомителните технологии е решаваща за развиването на всички останали браншове – от индустрия, селско стопанство, до туризъм и обучение. Генерираните в IT-сектора хрумвания са извънредно значими за нашето развиване – без него няма нововъведения, а те са ней-ефективният тласък за висок и резистентен стопански напредък, изключително в наши дни, когато растежът става пленник на демографията, уточни президентът.

Румен Радев връчи на създателя на просветителната онлайн платформа „ Уча.се “ Дарин Маджаров премията в категорията за специфичен принос. Президентът уточни, че този план онагледява всички значими правила за актуалното обучение – досегаемост, прегледност, адаптивност, разрастващи се детайли на интерактивност и висока мотивация за учениците. „ Това е прелестен образец за интеграцията на цифровите технологии с образованието, образец по какъв начин няма лимит за триумфа, когато смелостта на концепциите и упоритостта извират от благородна идея – бъдещето на нашите деца “, уточни президентът. На базата на опита си като родител на възпитаник, който употребява „ Учa.се “, президентът даде и някои рекомендации за развиването на онлайн платформата.

Платформата „ Уча.се “ предлага на учениците повече от 14 000 видео урока и теста, които покриват 97 % от материала, изучаван в учебно заведение, и се употребява от над 500 000 възпитаници и учители. При основаването й Дарин Маджаров самичък записва над 500 видео урока по разнообразни образователни предмета, с цел да стимулира учениците и с цел да възпламени у тях искрата на любознанието. Проектът е притежател на голям брой оценки, измежду които и президентската грамота „ Джон Атанасов – за планове с огромен публичен принос “ за 2016 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР