С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките

...
С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките
Коментари Харесай

Медиците от МБАЛ-Пазарджик изгубиха колежка в Деня на здравн...

С минута безмълвие и включени сирени и светлини на колите за спешна помощ медиците от здравните заведения в региона и страната уважиха паметта на сътрудниците им, които са изгубили живота си в борбата с COVID-19. Сред тях бяха и работещите в МБАЛ-Пазарджик и Центъра за незабавна здравна помощ-Пазарджик.

Инициативата е на Българския лекарски съюз и е отдадена на Световния ден на здравето - 7 април, който тази година е отдаден на героите в бяло.

През 2020 година към черните описи на хората, изгубили борбата с подлата болест се прибавят и имената на над 120 медици, изгубили живота си, борейки се до последно и с достойнство, изпълнявайки професионалния и моралния си дълг.

Главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева поздрави сътрудниците си с празника, само че означи, че този 7 април е по-особен за всички,защото загубихме повече от 120 медицински експерти в страната. Сред тях са доста лекари, сестри и санитари, които COVID-19 погуби.

„ Тази нощ загубихме и скъпата за нас старша сестра на Урологично поделение. Нека с тази минута безмълвие и писък на сирени сведем глави пред всички тях “, добави Елена Станчева.

Тя се обърна и към всички здравни служащи, които не престават макар компликациите да работят в МБАЛ-Пазарджик с думи на признателност и благодарност за напъните, които поставят в сложната борба с ковид.

„ Всички вие медицински експерти сте героите на нашето време! Поклон и надълбоко почитание към всички вас! Бъдете здрави, издръжливи и доста търпеливи! “.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР