С Милош Теодосич отново в отбора, Цървена Звезда даде отпор,

...
С Милош Теодосич отново в отбора, Цървена Звезда даде отпор,
Коментари Харесай

Панатинайкос срази Цървена звезда във взривоопасната Щарк Арена

С Милош Теодосич още веднъж в тима, Цървена Звезда даде отпор, само че не съумя да заплаши Панатинайкос в " Щарк Арена ".

Отборът на Ергин Атаман контролираше по-голямата част от дуела, намирайки отговор на всеки опит на противника да излезе напред в резултата. Панатинайкос съумя да завоюва със 89:76 в мач от 30-ия кръг на Евролигата и да запише 19 триумф през сезона, заемайки третото място в подреждането.

" Много съм благополучен. Беше като край за нас. Трябваше да спечелим и контролирахме мача 40 минути. Цървена звезда е надарен тим с отлични почитатели, които оказват напън върху противника. Този тим постоянно е квалифициран. Те са нападателен отбор, тъй че не беше елементарно и това ме прави доста благополучен, че спечелихме “, сподели Костас Слукас след мача.

Именно той и Матиас Лесор поведоха гостите към успеха. Гръцкият пойнтгард реализира дабъл-дабъл от 17 точки и 10 асистенции, до момента в който французинът записа 19 точки, шест битки, четири асистенции и три откраднати топки, откакто игра съвсем 37 минути за атинския клуб.

„ Залата беше като джунгла. Това беше огромна победа за нас и беше доста значима. Играл съм доста мачове в тази зала, тъй че съм привикнал с атмосферата. Готов съч да направя всичко належащо, с цел да оказа помощ на моя тим да завоюва “, разяснява някогашният състезател на Цървена звезда и Партизан Матиас Лесор.

Константинос Митоглу и Джериан Грант последваха дуото, като гръцкият нападател добави 17 точки, до момента в който Грант направи още един добър мач с 12 точки, пет асистенции и четири битки. Кендрик Нън също приключи с двуцифрен актив от 15 точки за Панатинайкос.

От друга страна, Деян Давидовац означи рекордните за него 19 точки през сезона, до момента в който Неманя Недович записа 19 и направи седем асистенции. Джоел Боломбой беше на две битки от дабъл-дабъл с 11 точки, а Милош Теодосич вкара единствено четири при завръщането си, само че направи шест асистенции.

Панатинайкос поведе в средата на първия интервал със серия от 10-2 и не погледна обратно. Домакините съумяха да съкратят разликата на няколко пъти, само че най-хубавото, което съумяха да създадат, беше да се приближат на седем точки. Гостите обаче удържаха всеки опит на Цървена Звезда да се върне в мача и справедливо завоюваха.

„ Много значима победа, имаме още четири мача и успеха е значима, с цел да защитим позицията си. Изиграхме добър мач и имахме надзор. Разбира се, Цървена звезда с Теодосич и Недович е друг тим. С изключение на началото на третата четвърт играхме добра отбрана, движехме топката мъдро и взехме доста значима победа като посетител “, сподели треньорът на Панатинайкос Ергин Атаман.

Треньорът на Цървена Звезда, Йоанис Сферопулос, съобщи, че неговият тим е имал късмет да обърне мача.

„ Имахме късмет, когато намалихме разликата до седем точки, само че по-късно пропуснахме няколко благоприятни условия “, изясни Сферопулос, откакто тимът му записа шеста поредна и общо 20 загуба през сезона в Евролигата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР