С между 500 и 2500 лв. бяха подкрепени финансово 62

...
С между 500 и 2500 лв. бяха подкрепени финансово 62
Коментари Харесай

Финансова подкрепа за лечение и рехабилитация получиха деца, пострадали при катастрофи

С сред 500 и 2500 лева бяха подкрепени финансово 62 деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи (ПТП) през тази година у нас. Средствата за посрещне на потребността от лекуване и рехабилитация те получиха на гала в езиково учебно заведение „ Дорис Тенеди “, което е сътрудник на Българския Червен кръст (БЧК), ръководещ Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при ПТП.

На събитието участваха дребна част от засегнатите деца. Останалите ще получат средствата в регионалните центрове на БЧК в страната.

Инспектор Мария Ботева от „ Пътна полиция “ изнесе данни за потърпевшите през актуалната година деца при пътнотранспортни катастрофи. От началото на тази година у нас за починали 27 деца, а други 1099 са ранени, уточни тя. Ботева сподели още, че всеки ден по три деца попадат в пътни произшествия, при което получават пострадване, някои остават инвалиди за цялостен живот, а други умират. По думите ѝ множеството деца са потърпевши като пешеходци. 

Инспектор Ботева уточни, че от основаването на фонда на БЧК през 2005 година, подкрепените с дарения деца са общо 1028. 

„ Когато създадохме този дарителски фонд, тръгнахме с огромно предпочитание и успяхме. Създадохме работеща формула – обединявай и решавай. Протягайки ръка на потърпевшите деца, ние демонстрираме че не са самички. Този фонд показва добротата, останала в сърцето на българина, завещан от бабите и дядовците. Освен от корпоративния бизнес, огромна част от донорите са елементарни хора “, сподели ръководителят на БЧК Христо Григоров. 

Росен Рачев от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ съобщи, че всички сме участници в това придвижване. Той добави, че отговорността, която има всеки от нас, е да се разпознаваме ние персонално с какво способстваме, с цел да има сигурност на пътя. Рачев прикани родителите да дават персонален образец, защото това е част от построяването на децата. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР