С мащабно мероприятие ГЕРБ закри предизборната си кампания във Варна.

...
С мащабно мероприятие ГЕРБ закри предизборната си кампания във Варна.
Коментари Харесай

Борисов: Ако този прекрасен човек Лорер застане начело на ПП, ще направим коалиция с тях

С огромно мероприятие ГЕРБ закри предизборната си акция във Варна. В морската столица водачът на партията Бойко Борисов изрази безапелационната си поддръжка за листата и лидера - някогашният външен министър Даниел Митов. Лидерът на ЕНП Манфред Вебер особено дойде в България за събитието. Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов, евродепутатите Асим Адемов, Александър Йорданов и Андрей Ковачев също са във Варна.

Като ръководител на ЕНП и най-голямата партия в Европа - ЕНП Вебер увери, че България и ГЕРБ имат доста другари отвън страната. " Когато ГЕРБ и Борисов бяха на власт, България бе постоянна сигурна, имаше позитивно развиване, правеха се доста вложения в инфраструктура. Откакто не са на власт имаме противоположното - неустойчивост, инфлация, неустановеност. Затова имаме потребност от ГЕРБ, с цел да получим всичко положително още веднъж ", съобщи той. Вебер уточни, че европейските средства не могат да бъдат употребявани, те чакат да бъдат дадени на България. " Но последните 2 година България е нестабилна и не излъчва държавно управление, парите седят и чакат. Само 6 милиарда са от Фонда за битка с последствията от КОВИД, те би трябвало да бъдат вложени в страната ви ", сподели той.

Той акцентира, че по време на ръководството си Борисов се е употребил с доверие. " Идете и гласувайте, дайте своя избор за бъдещето, за ГЕРБ-СДС ", прикани Вебер.

" Манфред, може да рапортуваш, казано на комосомолски, в Брюксел, че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили са живи и здрави, в прелестна форма. Толкова постоянни, че няма мърдане. Убеден съм, че българският народ има инстинкт и към този момент знае - би трябвало да се прости, да се сплотява и да помислим по какъв начин да се измъкнем и да не тревожим Европа, Америка и хората в България. Това може да стане с взаимни отстъпки и като се зачита вота на тези, които стоят зад съответната партия и са дали своят вот за нея. Ние с водачите може да се ненавиждаме, въпреки че аз не ги ненавиждам. Това може да даде късмет България да се стабилизира след втори ", обърна се към шефа на ЕНП Бойко Борисов.

" Това ми е най-лесната акция. Аз не пропагандирам, единствено споделям - които желае да му бъркат в джоба - гласувайте за Политическа партия, за " Да, България ". Да не престават да изнасят оръжие и да дават големи пари на комисионери и да генерират корупция. Вместо страната България с страната Украйна през запаса да даде оръжие, с цел да спрем Путин... ", ядоса се той на държанието на някогашния кабинет " Петков " като описа и несъгласията сред Корнелия Нинова и Кирил Петков по тематиката. Бойко Борисов разкри лъжите на Политическа партия и Демократична България за диверсификацията с съветска газ и далаверите им с медиатори. " Когато лъжеха Запада, че са създали диверсификация с съветската газ, се оказа, че са дали на медиаторите, които са източили джобовете на тия хора, в това число и за някогашен немски канцлер - Шрьодер ", сподели той.

Според него в Политическа партия имало и " един прелестен човек - Лорер ". " Ние желаеме той да вземе тая пария, че да създадем коалиция. Той не ще. Един ден ще го създадем с Лорер ", изненадващо сподели водачът на ГЕРБ.

Борисов означи, че министър председателят на Люксембург Ксавие Бетел го е поканил на сватбата си. Той не съумял да отиде, само че изпратил благопожелание. " Той е либерал, само че е наш другар, поддържа ги тях, само че има мостове, които да ни свързват ", даде той образец за други допирни точки с Политическа партия, откакто преди дни Кирил Петков се похвали с поддръжка от Бетел.

Лидерът на ГЕРБ призна, че твърдата позиция на ГЕРБ в поддръжка на Украйна може да бъде противоречива, изключително поради " една подправена идеология за мир ". " Ние също сме за мир, за неотложно контролиране на този ужасяващ кървясъл спор, само че това не минава през загубата на войната в Украйна. Дори това да ни коства най-малко 10%. Каквото и да стане, ние ще стоим до завършек на тая позиция. Смисълът да съществува ГЕРБ е европейско развиване и евроатлантическо развиване на България. Няма смисъл поради проценти да загубим нашата ориентировка. Това е верният път. Днес може да е рисков и рисков, само че ще е най-хубавата инвестиция, която вършим в бъдещето - да застанем на страната на белия либерален свят ", безапелационен бе той.

Борисов обаче акцентира - безапелационната поддръжка към Украйна обаче не значи приемане на контрабандата от там, изключително на зърно и млечни артикули.

Като образец за европейския избор на ГЕРБ Борисов даде зелената светлина към Северна Македония и Албания за договарянията за Европейски Съюз. " Ваша грижа е да ги накарате да се държат като държава-членка на Европейски Съюз. Ние нашата задача я свършихме. Но да затварят български клубове, да бият българи, че имат българско съзнание - не е европейско и не е цивилизовано. Молбата ми е този развой да го наблюдавате. Не може повече от един път да сме положителни. Сега е техен ред да потвърдят, че са положителни ", обърна се той към Вебер.

Борисов още веднъж посочи триумфите в битката с незаконната миграция по време на неговото ръководство и цялостния неуспех в този момент. Подчерта, че това е станало благодарение на Европа и президента на Турция Реджеп Ердоган.

" В нашата партия и водачи на листи имаме мюсюлмани. Имаме и католици и роми. Ние сме същинска европейска национална партия, в която всеки има капацитет да бъде развъртян ", удовлетворен е водачът на ГЕРБ.

Здравейте спечелили, откри срещата Тома Биков. Според него един от главните заключения от социолгическите изследвания в последно време е, че ГЕРБ-СДС върви нагоре, " Промяната " - надолу. " Това не е изненада, през цялата акция се срещаме с хората и се опитваме да бъдем в час с дневния ред на обществото. Социологическите изследвания демонстрират, че сме съумели и на 2 април разликата ще е огромна. Партийният водач с най-голямо доверие е Бойко Борисов ", цитира той друго изследване. " На нас не ни би трябвало социологическо изследване, знаехме го от дълго време. Ние ще победим, тъй като Борисов е с нас. Ще продължи да е с нас и ще е гръбнакът на нашата партия. Затова нашите съперници оставиха тематиката с отдръпването му. Няма по какъв начин да си победител и да се оттегляш. Могат да се отдръпват те след втори април ", надъха присъстващите Биков.

Кметът на Варна Иван Портних пък се спря на редица планове, осъществени с поддръжката на ГЕРБ и Борисов като министър председател. Според него ГЕРБ може да изпрати " 6, а за какво не и 7 народни представители от Варна ". Портних нападна съперниците от " Промяната " и ги назова " шарлатани, които в този момент са тръгнали за лов на шарани ". " Но от морската столица на България желаеме да им кажем, че в морето шарани няма, второ - ще създадем по този начин, че след 2 април България да се върне към нейното европейско развиване, тъй като ще реализираме безапелационна победа ", сподели кметът.

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов се обърна към Вебер и му благодари, че не пропуща случай да пристигна и да ги поддържа. Той уточни, че ЕНП лидира процесите в България, по този начин както десницата ръководи в България. " Управлявали сме в най-тежките моменти, само че сме създали България разрастваща се по посока на Европа. Знаем, че ще ни е тежко в случай че създадем държавно управление, само че десницата постоянно идва да оправи бакиите на тези, които са управлявали преди нас ", съобщи той. Христов се похвали, че единствените 2 партии, които " в никакъв случай не са се коалирали с българската социалистическа, разбирайте комунистическа партия ", са ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. " Ние сме доказвали, че знаем, че можем, с най-подготвеният водач, който става за министър-председател. На 2 април, с номер 2 ", прикани Христов.

" Имаме доста огромен тим от потвърдени хора във всяка сфера. Утвърдени управленци във всички кътчета на Родината ", съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и предложения на сцената всички водачи на листи на партията.

" Ако инфлацията безочливо ви бърка в джоба през днешния ден, неналичието на вложения опропастява утрешния ден. Ако България затъне в задължения, това ще опропасти живота на децата ви. Аз смятам, че всички тези управнически безобразия не са най-големтие грехове на " Промяната ". Има и по-големи ", съобщи Дончев. И описа по какъв начин откакто излязъл първият филм за Хари Потър децата били омагьосани и екзалтирани, скачали и се опитвали да леят. " Най-големият грях на Политическа партия е, че се пробваха да убедят народа, че живеем в баснословен свят, където нещата не се случват по законите на физиката и финансите, а по магичен метод, може да харчиш колкото поискаш ", сподели той. И даде образец - едно тежко оборудване на мост над Дунав или тунел под Стара планина изисква години, те - това се правело за година. Дончев предизвести, че от този политически илюзионизъм ще се чистим от него десетилетия. " Имаме тежката задача да потвърдим, че законите на физиката и финансите не са анулирани и важат. Другият им тежък грях е насилието. Ние тъй като сме корави и привикнали не ни прави такова усещане. Но спомняте ли си - един министър-председател сподели " желая арести " и се случи - срамни, противозаконни. Друг член на кабинета плашеше тези, които не слушат, с 5 година затвор. Насилието е силата на безсилието ", съобщи той.

Дончев сложи и няколко задания. Ппървата - да намерят метод и лекуване да спрат разделянето в обществото. " Докато не бъде изваден токсинът на омразата, няма по какъв начин да продължим напред ", сподели той. И изясни по какъв начин си показва успеха - " да победим омразата, безсилието и безпътицата ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР