С мащабна конференция Пирамидата на Ружа Игнатова кацна в Пловдив Пирамидата на

...
С мащабна конференция
Пирамидата на Ружа Игнатова кацна в Пловдив
Пирамидата на
Коментари Харесай

Четете в „Марица: Сателитен град „Родопи може да разшири П...

С огромна конференция

Пирамидата на Ружа Игнатова кацна в Пловдив

Пирамидата на скандалната бизнес дама Ружа Игнатова пуска корени в Пловдив. През уикенда градът беше хазаин на конгрес, обвързван с известната криптовалута OneCoin. Виртуалната валута е основана от Игнатова, търсена от спецслужбите в Съединени американски щати. Тя е разследвана зад океана за основаване на финансова пирамида, посредством която е присвоила близо 3 милиарда $. Във видео, оповестено в уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ”, се виждат фрагменти от събитието „ Възходът на една екосистема ", което е траяло от петък до неделя в пловдивски хотел.

Проверка на " Марица " удостовери информацията.

Почистването на Марица нарастна с 1 милион

Коритото на Марица се е трансформирало в най-големия парк на Пловдив. Лошото е, че в случай че ни сполетят проливни дъждове и високи води по течението, наводнението ни е в забрадка вързано, разясняват пловдивчани положението на реката.

На места сред Герджика и Пешеходния мост реката даже не се вижда от крайбрежната алея поради избуелите дървета. Цяла гора е задръстила коритото към стоманения мост и тогавашния басейн „ Балона”.

Преди 5 месеца Община Пловдив в незабавен порядък бе избрала реализатор за почистването, само че опозицията в локалния парламент оспори процедурата.

Прогнозната стойност тогава бе 5,5 млн. лв.. Проблемът обаче се задълбочава и дейностите по почистването на коритото към този момент ще костват минимум 6,5 млн.

Пловдив изпраща двама дебютанти в 46-ото Народно заседание

Единадесет депутати, определени от пловдивчани, ще заемат през днешния ден банките в емблематичната постройка с надпис „ Съединението прави силата”. Бивш посланик, професор по социология, международен първенец и шурей в прочут пловдивски жанр допълват палитрата на новата група парламентаристи от 16-и МИР.

В състава на пловдивската група има единствено двама дебютанти - Пенчо Малинов от ГЕРБ-СДС и Танер Мехмед Али от Движение за права и свободи.

Движението вкарва народен представител от Пловдив за пръв път от 2014 година.

Пенчо Малинов пък съставлява младежката организация на ГЕРБ в Пловдив.

Симпатизантите на ГЕРБ-СДС изпратиха в Народното събрание и двама опитни политици - юриста Радомир Чолаков, който беше народен представител и в предходния състав, и Иван Тотев - два мандата кмет на Пловдив, някогашен регионален шеф, водач на ГЕРБ под тепетата.

Професор в ПУ „ Паисий Хилендарски”, правист и социолог Иво Христов е единственият, който ще съставлява Българска социалистическа партия.

Трима пловдивски депутати ще има най-голямата политическа партия " ИТН " - дясната ръка на Слави Трифонов Тошко Йорданов, който е пловдивски шурей, дипломатът Димитър Гърдев и шампионката по шахмат Антоанета Стефанова.

Жилищата стават все по-зелени и по-умни

Въпреки рецесията с COVID-19 жилищата не престават да нарастват. Но за сметка на това стават все по-зелени и умни, настояват брокери от организациите за парцели.

Така търсенето на купувачите се ориентира към по-малко застроени региони с добре построена инфраструктура, споделя Ирена Перфанова, зам.-председател на Националното съдружие за недвижими парцели. Според нея близо 60% от търсещите нови жилища избират региони с добре построена транспортна, само че и близка паркова среда.

Подобен „ зелен “ план е Наrmоnу рlасе, развъртян за периферията на Пловдив - в кв. " Ocтpoмилa ".

Алтернатива за нови жилищни територии

Сателитен град „ Родопи " може да разшири Пловдив

В Родопската яка може да се построи сателитен град на Пловдив и това е допустимо да стане посредством сливане на селата от 2-3 общини: " Родопи ", Куклен, Стамболийски, като в това време се употребява мощният стопански капацитет на Пловдив.

Тази концепция е още от средата на 80-те години и е препоръчана за първи път от арх. Иван Попов.

Днес пловдивски проектанти я слагат още веднъж на дневен ред. Според тях има няколко съществени аргумента, с които тази концепция е допустима и конкурентна на разширението на жилищните територии в компактния град. Това е идея, която може да се разиска и сега, когато се чака приемането на обновения Общ организационен проект на Пловдив. Основните акценти в плана и причините в негова отбрана показа пред " Марица " проектант Васил Шилев, който е взел участие в екипа, изработил Интегрирания проект за градско развиване и възобновяване и Общинския проект за развиване на Пловдив.

" Комедия от неточности " ще забавлява публиката в школския двор

Британка прави Шекспир под звездите на Паталеница

Британката Тери Фендър ще покаже в двора на учебно заведение „ Константин Величков” в село Паталеница Шекспировата режисура „ Комедия от грешки”. Зад плана стои театралната компания „ Петровден” и Община Пазарджик. Спектакълът ще бъде игран две вечери - на 23 и 24 юли, от 21 часа.

Британката, която управлява музикалната и театрална академия във Фалмът, слага за трети път Шекспирова пиеса в Паталеница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР