С малко свободни дни преди Коледа, папа Франциск отново разтърси

...
С малко свободни дни преди Коледа, папа Франциск отново разтърси
Коментари Харесай

Новият едикт на Църквата за ЛГБТ е объркващ и ненавременен

С малко свободни дни преди Коледа, папа Франциск още веднъж раздруса католиците тази седмица с изказването, че Църквата към този момент ще благославя хората в еднополови връзки. И въпреки всичко освен странното време на указа остави доста вярващи озадачени, само че и странността на самия папски едикт.

Посланието упълномощава свещениците да благославят хора в еднополови връзки, стига благословията да не узаконява еднополовите бракове, на които Църквата продължава да се опълчва. И има проблем: какво в действителност прави тази нова благословия? Как би трябвало да работи? Какво значи това?

Може би опитни свещеници могат да отговорят на тези въпроси, само че католическите маси могат единствено да гадаят за комплицираните насоки на Франциск. Свещениците към този момент могат да благославят еднополовите двойки, само че не и действителните им връзки? Каква е разликата - и за какво разликата?

Има още неясноти, задоволителни, с цел да заключим, че двусмислието е преднамерено вградено в новата политика. Едно изискване след друго затруднява предст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР