С мач за Суперкупата между шампиона Лудогорец и носителя на

...
С мач за Суперкупата между шампиона Лудогорец и носителя на
Коментари Харесай

"Лудогорец" и "Локомотив’" откриват футболния сезон в България

С мач за Суперкупата сред първенеца " Лудогорец " и носителя на Купата на България, ще бъде открит футболният сезон. По традиция дни преди началото на сезона в Първа лига, носителите на двата трофея от миналата спортна година се срещат в мач за установяване на третото отличие.

Двубоят е през днешния ден от 20.30 часа на Националния стадион " Васил Левски ".

За " Лудогорец " това ще бъде и крайна инспекция преди присъединяване на тима в квалификациите за Шампионската лига, където на 10 юли се изправя против унгарския " Ференцварош ".

Осемкратният първенец дотук има три победи в Суперкупата на България от общо шест участия. Нова победа в конкуренцията ще изравни " Лудогорец " по триумфи с ЦСКА. Преди година отборът от Разград победи " Славия " с 1:0.

Първото присъединяване на " Лудогорец " в суперкупата още веднъж беше против " Локомотив ", като това се случи през 2012 година Тогава отборът от Разград победи с 3:1, а малко по-рано двата тима играха и във край за Купата на България.

През лятната пауза " Лудогорец " притегли пет нови футболисти – Мавис Чибота, Дан Битон, Джордан Икоко, Жоржиньо и Стефан Баджи. Само седмица преди европейските мачове треньорът Стойчо Стоев ще види и на кои от тях може да разчита.

Носителят на купата " Локомотив " не беше толкоз деен на трансферния фронт, като взе опитният Георги Илиев, който се завърна на " Лаута " и някогашният футболист на " Черно море " Петър Витанов.

" Разполагаме с 18 футболисти за мача с " Лудогорец ". Мачът ще е по-лек от финала с " Ботев ". Излизаме против доста сериозен тим, с доста добра организация. Виждате каква селекция направиха, ние обаче има с какво да ги изненадаме и ще видите. Моят тим има огромен темперамент ", сподели преди срещата треньорът на " Локомотив " Бруно Акрапович.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР