С любов към сърцето: Пациентите питат – доц. Мирчева отговаря“

...
С любов към сърцето: Пациентите питат – доц. Мирчева отговаря“
Коментари Харесай

Болница „Сърце и Мозък“ отбеляза Световния ден на сърцето при огромен интерес

„ С обич към сърцето: Пациентите питат – доцент Мирчева дава отговор “

Днес светът отбелязва Деня на сърцето. Целта на самодейността е посредством разнообразни интензивности да се увеличи информираността на обществото по отношение на сърдечносъдовите болести и предварителната защита им. Затова е значимо хората да познават рисковите фактори за развиване на тези болести и контролирайки ги, да подобрят качеството си на живот.  

Брасери Svrsvm Corda посрещна пациенти и посетители на работна закуска с доцент доктор Лиляна Мирчева – шеф на клиниката по кардиология. Доц. Мирчева показа презентация за профилактиката и ранната диагностика, които са от основно значение при лекуването на сърдечносъдовите болести и отговори на множеството въпроси, свързани със здравето на сърцето.  

След закуската доктор Елеонора Георгиева и доктор Атанас Ангелов стартираха безвъзмездни кардиологични прегледи, които ще продължат през целия ден. По време на консултациите се попълнят лични анкети за премерване на сърдечносъдовия риск, прави се електрокардиограма и при нужда се назначават спомагателни проучвания (ехокардиография, лабораторни проучвания и високотехнологични образни изследвания).

За да отговори на големия интерес към акцията, „ Сърце и Мозък “  удължава акцията до 22 октомври. За задачата пред Община Бургас ще бъде сложена шатра, в която експертите ще мерят кръвно налягане и ще съветват жителите. Инициативата е част от задачата на Българския Кардиологичен Институт за възстановяване достъпа до високоспециализирана здравна помощ, повишение на качеството и удължение на живота на пациентите.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР