С куп суперлативи откриха официално най-големият проект на Пловдив за

...
С куп суперлативи откриха официално най-големият проект на Пловдив за
Коментари Харесай

Откриха най-модерния проект за водите на Пловдив за 70 млн. лв.

С куп суперлативи откриха публично най-големият план на Пловдив за 70 млн. лева. След съществена реорганизация и реновиране Пречиствателната станция, която обработва водите на града и част от обитаемоте места в Облатта, към този момент е най-модерното сходно оборудване в България.
Прочетете още
„ Най-най-най. Пловдивчани заслужават това – чист въздух, чиста питейна вода, зелени площи, а това е една крачка към реализирането им! Южния обходен колектор, който направихме, ще се свърже с пречиствателната станция и на изхода ще има чиста вода “, това съобщи по време на церемонията по разкриване кметът Здравко Димитров.  

Пречиствателната станция е най-скъпата част от Водния цикъл на Пловдив. В нея се заустват отпадните води от Северния колектор, построен преди години, както и канализационните води от изграждащия се колектор „ Брезовско шосе-Дунав “. 

 

Припомняме, че предишния месец оборудването получи Акт 16 без забележка от комисията. Кметът още веднъж благодари на изпълнителя  на плана " ГБС-Пловдив " за добре свършената работа. 

„ Днес е празник за всички участници в този план. За 2 години и половина и с напъните на доста експерти се осъществя един прелестен обект, който няма аналог в нашата страна. Пречиствателната станция към този момент дава отговор на всички стандарти, няма детайл на станцията, който да не беше обзет т настоящия план. Сега р. Марица е чиста и годна за прилагане “, съобщи ръководителят на плана Павел Павлов.

Очаквайте детайлности!

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР