С концерт на Виенския камерен оркестър на Международния музикален фестивал

...
С концерт на Виенския камерен оркестър на Международния музикален фестивал
Коментари Харесай

Дипломати от 18 държави идват тази вечер за концерт на Варненско лято

С концерт на Виенския камерен оркестър на Международния музикален фестивал “Варненско лято ” ще бъде маркирано предаването на председателството на Съвета на Европейски Съюз от Швеция на Испания, която поема управлението от 1 юли. Организатор на фестивала е Община Варна, а съответното събитие се организира под патронажа на Н. Пр. Алехандро Поланко – ексклузивен и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България.

Като специфични посетители се чакат дипломатически представители на още 17 посолства у нас – Швеция, Германия, Финландия, Словения, Австрия, Хърватия, Румъния, Португалия, Франция, Нидерландия, Кипър, Албания, Словакия, Дания, Италия, Аржентина, Монголия.

Концертът ще бъде довечера - 30 юни, от 19 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, където ще прозвучат особено написана за „ Варненско лято ” творба от испанския композитор Естебан Санс, Адажио на Красимир Кюркчийски, Одата на насладата от Деветата симфония на Бетовен. На сцената ще бъде Виенският камерен оркестър, а в огромното осъществяване на Одата, която е Химн на Европейския съюз, ще се включат солисти, хор и оркестранти от Държавна опера Варна с диригент на хора Надежда МакКюн и хор „ Морски звуци ” с диригент Росица Щерева. Пианистът Даниел Внуковски, който прави дебют в Карнеги Хол през 2019, ще извърши авторския камерен вид на Първия концерт на Шопен дружно с Виенския камерен оркестър, с испанския диригент Педро Халфтер.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР