С контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека, военни

...
С контролиран взрив на пясъчната коса на река Велека, военни
Коментари Харесай

Пътят Царево-Резово вече е отворен, военни отпушиха с взрив устието на река Велека

С следен гърмеж на пясъчната коса на река Велека, военни от базата в Атия отпушиха устието на река Велека, която заливаше пътят Царево-Ахтопол-Синеморец-Резово, съобщи БНР.

Отсечката към този момент е отворена, потвърдиха от АПИ.

Областният шеф проф. Мария Нейкова разпореди по-рано да се подхващат нужните дейности по навременното премахване на наносите и контролиране на придвижването, тъй че популацията на прилежащите обитаеми места и ползващите пътната инфраструктура да бъдат оптимално предпазени.

В резултат на падналите превалявания и снеготопене водите на р. Велека заляха третокласния път, който е част от републиканската пътна мрежа. Двете села Синеморец и Резово, напрактика бяха откъснати за няколко часа от общинския и регионалния центрове.

По-рано кметът на Синеморец Костадин Диков сподели пред БНР Бургас, че ситуацията в селището е спокойна.

" Ако на някого му се постанова да пътува, ще би трябвало да изчака. Спокойна е ситуацията в Синеморец. Нямаме заболели хора, за които да се постанова идване на кола за спешна помощ ", уточни Диков.

В правата се пропускаха само високопроходими коли, а леките коли бяха спирани от екип на районно управление (на МВР) Царево.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР