С калашник публично бе разстрелян на Великден, 53-годишният Янис Скафтурос,

...
С калашник публично бе разстрелян на Великден, 53-годишният Янис Скафтурос,
Коментари Харесай

Мафиотска екзекуция в Гърция пред очите на 10 души

С калашник обществено бе разстрелян на Великден, 53-годишният Янис Скафтурос, добре познато име в гръцкия ъндърграунд. Познат като " чичо Джо " на гръцката мафия. Той е екзекутиран с повече от 15 патрона. Зад изтезанието полицията подозира " смъртен контракт ".

Нападението е станало по обяд, през днешния ден /понеделник/, когато непознати нахлули в лятната му къща в Скурта и умъртвили 53-годишния от упор. При нападението са потърпевши двама негови близки, съгласно информация измежду тях е щерка му. Случаят е стихотворец от отдела за убийства на Атика.

Според информация от полицейски източници, двамата убийци са пристигнали с мотор с огромна мощ, като след стрелбата за избягали. Близки до жертвата настояват, че Скафтурос се страхувал, че е цел, по тази причина рядко пътувал в Атика и постоянно придружаван от защита. Заради Великден обаче той отишъл в бащиния си дом в Скурта, Виотия, с цел да чества с майка си и роднините си, нещо, което малко хора знаели и ограниченията му за отбрана са били облекчени.

Според първа информация причинителите са четирима души, пристигнали с два мотора. Спрели покрай къщата, като двама от тях с каски са влезнали в двора на къщата, където е бил Скафтурос с към 10 родственици и другари, и го простреляли.

Янис Скафтурос е добре познато име на гръцките управляващи. Замесен в голям брой престъпни действия, едно от които за отвличането на корабособственика Периклис Панагопулос. Смятан за един от последните „ ветерани “ на „ гръцката мафия “, с тежка престъпна биография.

През лятото на 2018 година, до момента в който беше в пандиза Коридалос, бе атакуван с нож от членове на албанската мафия.

Той беше наказан на пожизнен затвор, само че беше освободен от пандиза 3,5 години, защото бе излежал по-голямата част от присъдата си.

В момента е в ход огромна полицейска интервенция за разкриване на убийците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР