С какво ще запомним този ден? Европейската комисия няма да препоръча

...
С какво ще запомним този ден?
Европейската комисия няма да препоръча
Коментари Харесай

Иво Инджов: Отговорността към министерствата не е като да ги вземеш на концесия

С какво ще запомним този ден?

Европейската комисия няма да предложи наложителна имунизация против COVID-19. Здравните въпроси се решавали от държавите-членки.

В същото време кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи, че от 27 декември се вкарва условие за всички работодатели от частния бранш в града да създадат имунизацията наложително изискване за техните чиновници.

Във Англия стягат влизането от други страни - единствено с тест, даже са имунизирани. Правилата влизат в действие от на следващия ден сутринта - ще се изисква негативен резултат от PCR или антигенен тест, изработен не по-рано от 48 часа преди тръгване, оповестиха от Министерство на външните работи. Новите условия се отнасят и за за деца на възраст над 12 години.

Четирима вицепремиери и спорна информация, дали ще има Министерство на държавните предприятия - това е ясно за структурата на бъдещия съдружен кабинет след днешните изказвания на политически водачи. Разпределението на министерствата ще е близо до квотното систематизиране на депутатите на обособените обединения в Народното събрание - това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след днешните съвещания при президента Румен Радев по отношение на процедурата за сформиране на държавно управление.

Той отхвърли да уточни съответното систематизиране, до момента в който обособените партии не обсъдят оферти им план. По думите му Министерството на стопанската система ще бъде разграничено на две - едното ще дава отговор за нововъведенията и растежа, а другото за държавните предприятия. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова опроверга информацията, че ще има Министерство на държавните предприятия.

Всяка партия би трябвало да носи политическа отговорност за работата на министрите си, само че в случай че под това се има поради надали не да вземе на концесия работата на обещано министерство, се основава усещане за парцелиране на изпълнителната власт - още от коментара на политолога Иво Инджов ще чуете в подкаст новините.



Последвайте ни в: - -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР