С желание да помогне на хората да се ангажират с

...
С желание да помогне на хората да се ангажират с
Коментари Харесай

С маршрут с дължина 171 км и денивелация от 10 042 м, състезанието UTMB Mont-Blanc е върхово изпитание

С предпочитание да помогне на хората да се ангажират с природата, да се свържат със себе си и да намерят наслада в семплите неща, Dacia и уредниците на UTMB® World Series подписват многогодишно партньорство. От 25-те UTMB® World Series надпревари, планувани в международен мащаб през 2022 година, най-престижното е Ultra-Trail du Mont-Blanc – едно от най-изтощителните ултрамаратонски събития в света. Алпийското село Шамони е отправната точка за UTMB – най-дългото съревнование от едноседмичното събитие, което обощаваме в някои основни обстоятелства и цифри.

Миналия март Dacia стана формален механически сътрудник и извънреден авто сътрудник на надпреварите UTMB World Series в Европа и Африка. Все повече хора се занимават с тичане по кръстосан терен - спорт, който дава на бегачите възприятие за независимост, обич към природата и опция да надминат себе си. UTMB® World Series включва 25 събития на четири континента. Всяка година над 10 000 от най-хубавите бегачи в света вземат участие в едно от осемте надпревари, провеждани като част от известното едноседмично събитие Ultra-Trail du Mont-Blanc. Докато неповторимото съревнование UTMB дава на бегачите удивителни гледки към залеза, проправяйки си път през долини и проходи в планинската верига Монблан, то е на първо място неповторимо персонално проучване на физическата и психическа мощ. Но това е и споделена история, дух на взаимност, който може да се откри на всеки маршрут, измежду всички бегачи. С денивелация от 10 042 м, това 171-километрово трасе е фантазията на доста ултрабегачи. Време е да разгледаме някои основни цифри, с цел да разберете повече за надпреварата!

МАРШРУТ, ВКЛЮЧВАЩ 3 ДЪРЖАВИ – ФРАНЦИЯ, ИТАЛИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ
Част от неповторимата хубост на бягането по кръстосан терен е, че то не познава граници. Маршрутът UTMB Mont-Blanc превежда състезателите през три алпийски страни с природа от международна класа – Франция, Италия и Швейцария. Началната точка е площад " Place du Triangle de l`Amitié " в Шамони, Франция. Всичко, върху което състезателите би трябвало да се съсредоточат, преди да пресекат финалната линия няколко часа по-късно, е удоволствието от всяка секунда, прекарана в планинската верига Монблан.

171-КИЛОМЕТРОВ МАРШРУТ С 10 042 М ДЕНИВЕЛАЦИЯ
Замайва ли ви главата мисълта да пробягате еквивалента на едно пътешестване от Париж до Хавър (по права линия), четири маратона или 33 пътувания нагоре и надолу по Айфеловата кула? Помислете за бегачите, които поемат по прословутия 171-километров хълмист маршрут с 10 042 м денивелация!

4 ПЪРВИ МЕСТА ЗА ФРАНСОА Д’ХЕН
От 2300 бегачи, които започват предходната година, 1521 доближават до финала – в това число суперзвездата Франсоа д’Хен. След като печели надпреварата три пъти, той продължава победната си серия през 2021 година с впечатляващото време от 20 часа, 45 минути и 59 секунди, над два пъти по-бързо от последния човек, пресякъл финалната линия (с време 47 часа, 47 минути и 32 секунди) – не че пристрастеността може да се мери! На старта застават и други членове на международния трейл хайлайф като Килиан Джорнет, Джим Уолмсли, Тибо Гаривие, Кейти Шиде, Одри Тангуи и Мими Котка, което не остава неусетно от техните сътрудници.

73%, НАЙ-НИСКОТО НИВО НА КИСЛОРОД В КРЪВТА, ДОСТИГНАТО ОТ СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ
На 2565 м надморска височина Col des Pyramides Calcaires е най-високата точка по маршрута. Там равнищата на О2 в кръвта на състезателите са най-ниски - до 73%. Това значи към 25% по-малко О2 в кръвта, в сравнение с морското ниво. Насладете се на богатия на О2 въздух, до момента в който можете!

3 КГ ПРОВИЗИИ В РАНИЦИТЕ НА СЪСТЕЗАТЕЛИТЕ
Преди старта на неповторимата конкуренция състезателите ревизират дали всички такъми, от които се нуждаят за безвредно присъединяване (включително пластмасова чаша, две фенерчета, мобилен телефон, еластична лепяща превръзка и термо одеяло) са в раниците им...които би трябвало да носят по време на надпреварата!

САУНДТРАКЪТ ОТ 1492 ДОПЪЛВА ПЕЙЗАЖА
Ако чувате песента Conquest of Paradise на Вангелис (от кино лентата 1492: Conquest of Paradise) в Шамони, вие или се подготвяте да участвате в надпреварата, или дружно с нас подкрепяте състезателите, които потвърждават, че невъзможното е допустимо. Насладете се на надпреварата и ще се забележим на финалната линия!

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР