С изявления на петте парламентарни групи в Народното събрание беше

...
С изявления на петте парламентарни групи в Народното събрание беше
Коментари Харесай

Партиите в парламента с декларации за новия парламентарен сезон

С изказвания на петте парламентарни групи в Народното събрание беше открита новата парламентарна сесия. Очаквано, главен акцент в изявленията от трибуната в пленарната зала беше българското европредседателство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че все по този начин остава за държавното управление и ръководството главен приуоритет основаването на условия за икономическо развиване и заслужен живот на българите.

От своя страна ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова се разгласи за премахването на привилегиите на депутатите.

Словесни нападкли имаше и във връзка с репликата на президента Радев от понеделник, а точно " извънредно време е да включим прожекторите ".

 Цветан Цветанов: Прожекторите са включени, господин президент Цветан Цветанов: Прожекторите са включени, господин президент
"Да се желае повече светлина и бистрота сега, когато страната ни е под прожекторите на европейските водачи и институции, е израз на политическа...
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Искам да прикани опозицията да поддържа напъните ни за сполучливото европредседателство. От бойкот и принизяването няма политически дивиденти. Напротив - може да загубим доверие на нашите евроатлантически сътрудници, градено с години. Как да убедим някого, че работим за мощна и обединена Европа и НАТО, в случай че в самата страна не сме поредни. Пример за това е сезирането на Конституционния съд за СЕТА. С това искане на президента Радев се целеше офанзива освен върху всеобхватното и комерсиално съглашение, само че и против използването на европейското право в България.Прожекторите са включени, господин Президент. Наложително е не това да призовавате към светлина, а да се опитате да видите забележимото, че България върви в вярната посока и че институциите ни се борят за публичното доверие с каузи, а не с деструктивни внушения.Корнелия Нинова, ръководител на ПГ " Българска социалистическа партия за България ": Предлагаме и ще внесем смяна в правилника на Народно събрание, който лишава всички привилегии на народните представители. Знам какво ще ми кажете. Нашите сътрудници депутати в Германия работят за по-големи заплати. Германския народ получава по-високи заплати. Кой българин с изключение на политическия хайлайф на страната работи на заплата, която зависи от растежа на междинната заплата в страната. 99% от българския народ работи на закрепена заплата. Колко души в България почиват над 70 дни - 240.Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ " Обединени патриоти ": Обединени патриоти нямат за цел да стоят в ръководството, тъй като желаеме по този начин да вършим реклама на нашите водачи или заради някакви стопански аргументи. Обединените патриоти потвърждаваме, че сме един сериозен коректив, който има значение и постоянно шумните диалози политически с нашите сътрудници, пък и посред ни са функционалност на неналичието на постановка, неналичието на стопански интерес, който да основава една хомогенна примес, която не мисли за концепция, мисли само за спекулация.Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Една година след началото на мандата на 44-то Народно заседание, по средата на европредседателството българските жители чакат ясна стратегия за справяне с бедността, за промени в образованието, опазването на здравето, обществената и пенсионната политика. Българските жители чакат висок витален стандарт и високо качество на живот.Веселин Марешки, зам.-председател на Народно събрание, Воля: В момента в България в българския политически живот има двама водачи - единият е Бойко Борисов, водач на ръководещите и единият е Веселин Марешки, водач на алтернативата. Да, знам, че няма да ви хареса това нещо. Аз скърбя, че госпожа Нинова я няма тук, тъй като цялото си изявление аз го базирах на възмущението си от това да си част от задкулисието, да си основател на паралелната страна и сега да имаш наглостта от трибуната да излизаш и да приказваш против нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР