С изявлението си, че ще розпореди проверка на „Южен поток“

...
С изявлението си, че ще розпореди проверка на „Южен поток“
Коментари Харесай

МС: Кирил Петков имаше предвид проверка на „Балкански поток“, не на „Южен поток“

С изказването си, че ще розпореди инспекция на „ Южен поток “ министър председателят Кирил Петков в действителност е имал поради ревизия на „ Турски/Балкански поток “, прецизират от държавната пресслужба.
" Нашите сътрудници виждат корупцията като главен миг на въздействието на Путин в нашия район. Ще издам заповед за цялостна инспекция на Южен поток ". –това съобщи по-рано министър-председателят, директно преди съвещанието на Министерския съвет.

От осведомителната работа на Министерски съвет по-късно коригираха думите му.

" По мотив изявлението на премиера Кирил Петков преди постоянното държавно съвещание по отношение на неговото предписание за инспекция по всички аспекти на „ Южен поток “, апелирам, имайте поради, че става въпрос за инспекция на „ Турски/Балкански поток “, който бе построен след прекратяването на „ Южен поток “, обявиха от пресцентъра.

В началото на днешното съвещание Петков сподели още, че този вид планове са „ тъкмо това, за което се приказва, когато корупцията се употребява за инструмент на външна политика “.

Той удостовери, че със Съединени американски щати са контрактувани за юни два кораба с полутечен газ, на цени, доста по-добри от цените на европейските пазари и на цените на „ Газпром “ до този миг. Министерството на енергетиката ще продължи с спомагателни договаряния за дълготрайните доставки. Това дава опция за пръв път България да има същинска диверсификация, сподели Петков.

Имаме огромен прогрес за F-16 самолетите. Радвам се, че през днешния ден в Министерски съвет вкарваме и дерогация за понижаване акциза на електрическата енергия и газа, уточни още Петков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР