С израза ударихме дъновото от руското външно министерство определят отношенията

...
С израза ударихме дъновото от руското външно министерство определят отношенията
Коментари Харесай

Ударихме дъното: руското МВнР за отношенията със САЩ

С израза " ударихме дъновото " от съветското външно министерство дефинират връзките си със Съединени американски щати. Заместник-министърът Сергай Рябков отбелязва, че връзките сред Русия и САщ непрекъснато се менят и то в недобра посока.

" Преминаваме от една ниска точка към друга - както споделя известният полски мъдрец Станислав Лец: " Мислехме, че сме стигнали дъното, само че по-късно започнахме да копаем надолу ", споделя Рябков в изявление за National Interest.

Според дипломата взаимоотношението на Москва и Вашингтон в актуалната си форма се разграничава от времето на Студената война. Рябков е сигурен, че тогава борбата сред двете суперсили въпреки и по-опасна, е била по-предсказуема.

Контролът върху въоръжението - това е една от проблематичните точни в връзките сред двете страни, показва още Рябков.

" Човек придобива чувството, че Съединени американски щати не имат вяра концептуално в контрола върху оръжията. Вместо това Вашингтон се пробва да откри извинения, с цел да се измъкне от допустимо най-вече контракти в тази област, в които е забъркана Москва ", изяснява Рячков във връзка последното обявено желание от страна на американската администрация Съединени американски щати да се отдръпват от Договора за отворено небе, който разрешава на участниците намерено да събират информация за въоръжените сили и дейностите на другия.

Намерението бе оповестено този месец от президента Доналд Тръмп.

Съединени американски щати към този момент се отдръпна от Договора за разпространяване на ракети със междинен и дребен обхват, което бе последвано и от Руската федерация.

Поради нуждата от подписване на нов Договор за стратегическо понижаване на оръжията, чиято остаряла версия изтича през февруари 2021 година, Съединени американски щати желаеха и Китай да стане една от страните по съглашението и заплашва да не възобнови контракта в противоположен случай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР