С изпратени идентични писма днес Камарата на строителите в България

...
С изпратени идентични писма днес Камарата на строителите в България
Коментари Харесай

КСБ: Въпросът с индексацията на договорите в строителството е от изключително значение за държавата

С изпратени идентични писма през днешния ден Камарата на строителите в България упорства за незабавни срещи в границите на седмицата с Мирослав Иванов, и.д. ръководител на Народното събрание, Кирил Петков, министър-председател на Република България в оставка, Асен Василев, зам.-министър ръководител по еврофондовете и министър на финансите в оставка, Гроздан Караджов, зам.-министър ръководител и министър на районното развиване и благоустройството в оставка и управленията на парламентарно показаните партии в 47-ото Народно заседание.

„ Във връзка със задълбочаващите се отрицателни последствия от икономическите процеси на европейско и национално равнище, отразени в растяща инфлация на строителни материали, горива, сила и разноски за труд, настояваме за осъществяване на незабавна среща с Вас “, се показва в писмата.

„ Въпросът с индексацията на договорите с обществени възложители, като се изключи че визира повече от 3000 строителни компании, наши членове, е от извънредно значение за страната и за осъществяването на всички планове с европейско и национално финансиране. Рискът от неосъществени обекти нараства с всеки минал ден, а това ще докара до загуба на милиарди планувани вложения, както и до увеличение на безработицата в бранш „ Строителство “. Ако обектите не бъдат приключени в период, страната ще би трябвало да възвърне милиарди по европейските стратегии, а отговорността за породената вреда към бюджета и българските данъкоплатци, ще е на политиците. Ако в най-кратки периоди не бъдат взети нужните ограничения и не бъдат открити съответни решения, следствията, както за сектора, по този начин и за страната ще бъдат необратими “, сигнализират от браншовата организация.

„ Ако няма действителни дейности и резултати от страна на парламентарно показаните партии и държавното управление в границите на идната седмица, компаниите, изпълняващи обекти в сградното и инфраструктурното строителство ще бъдат принудени от събитията да спрат работа и ще подхващат разрешените от закона дейности “, безапелационни са от КСБ.

От Камарата припомнят, че отговорността за неосъществените обекти и загубата на средства, ще е на съответните институции.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР