С изпити по журналистика (писмен), немски език и философия и

...
С изпити по журналистика (писмен), немски език и философия и
Коментари Харесай

Изпити по журналистика, немски и философия откриват втората сесия в Софийския университет

С изпити по публицистика (писмен), немски език и философия и обществени науки стартира втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за образователната 2019/2020 година

Изпитът по публицистика стартира в 9 ч. Той цели да оцени способността на претендентите да основат текст (аргументативно есе) по една от дефинираните директно преди изпита тематики от актуалния публичен, политически, стопански и културен живот, отразен в българския периодически щемпел, радиото, малкия екран, интернет.

Тричасовият изпит стартира с изтеглянето на една тематика от кандидат-студент, след което контролно се отварят най-малко още две тематики, с цел да се уверят всички, че са са разнообразни.

Изпитът по немски език е писмен, продължава 4 часа и се състои от: тест (А и Б), с който се ревизират лексическите и граматическите знания; текст за четене с разбиране; съчинение, обвързвано тематично с текста за четене с схващане (дължина 200-220 думи); превод от немски на български език (около 1500 знака).

Изпитът по философия и обществени науки се основава на държавните просветителни условия за предметния цикъл " Философия ": логика на психиката и логичност (IХ клас), нравственос и право (X клас), философия (ХI клас), свят и персона (ХІІ клас). Изпитът е писмен в три елементи с обща дълготрайност 4 часа. Първата част е философско есе по заложен проблем, втората е разбор на метафизичен текст и отговори на отворени въпроси към него, а третата - тест от 25 задания.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР