С изискването си за драстично намаляване на вредните емисии от

...
С изискването си за драстично намаляване на вредните емисии от
Коментари Харесай

НОВИЯТ PEUGEOT E-EXPERT HYDROGEN: БЕЗКОМПРОМИСНОТО РЕШЕНИЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МОБИЛНОСТ

С условието си за фрапантно понижаване на нездравословните излъчвания от своите транспортни средства PEUGEOT се трансформира в един от първите производители, които оферират електрически ван, задвижван от атомна горивна клетка като стандарт: PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen. С този нов модел, оборудван с най-модерните технологии за електрификация, PEUGEOT продължава да уголемява своята гама от оферти за подвижност без излъчвания.

Горивната клетка обезпечава бързо презареждане, което отваря опцията за интензивна приложимост без излъчвания, което преди беше невероятно с други налични технологии: единствено три минути са всичко, от което се нуждаете, с цел да съхраните водорода, нужен за изминаването на няколкостотин километра в изцяло електрически режим. Това е детайл, който ще притегли изцяло нови консуматори към електрическите транспортни средства. PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen бе тестван за първи път от европейски публицисти по време на тествания, извършени в Рюселсхайм, Германия, където се намира неговата индустриална линия.

Водородните ЦЕЛИ на PEUGEOT
Водородът се трансформира в главен дирек на енергийния преход. Обявени са голям брой интернационалните планове, изключително в Европа, а екосистемата се развива с помощта на голям брой вложения. Инвестициите от Европейския алианс за чист водород се правят оценка на към 60 милиарда евро. Водородната дистрибуторска мрежа получи подтик от няколко държавни проекта и непрестанно се разраства в Европа, а марката PEUGEOT работи непосредствено с доставчиците на сила, с цел да даде пакетни покупко-продажби.

Целта на марката е ясна: да влага в ново безкомпромисно решение за подвижност с нулеви излъчвания на CO2 и да стане водач във водородната подвижност. Зареждаемата с водород горивна клетка изцяло дава отговор на най-строгите условия за подвижност без излъчвания: тя се приспособява към всевъзможни приложения - интензивни, дълги дистанции, бързо презареждане, оптимален потребен размер - без да отделя нищо друго с изключение на чиста вода, отделяна като пара през изпускателната система.

Как работи водородният мотор на новия PEUGEOT e-expert?

Новият PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen употребява технология от ново потомство, наречена „ Next gen e-Van Hydrogen efficiency “. Базиран на мултиенергийната платформа EMP2 (Efficient Modular Platform), PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen е напълно електрическо транспортно средство, съчетаващо два бордови източника на електрическа сила, с помощта на новаторския Plug-in електрическа система с горивни кафези: системата съчетава батерия, която може да се презарежда от електрическата мрежа, с горивна клетка, захранвана с водород, съдържащ се в клетките под пода на автомобила. PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen се възползва от всички преимущества на водорода, и електрическата технология.

Два източника на ЕНЕРГИЯ ЗА по-голяма успеваемост. Горивната клетка, създадена в партньорство със Symbio

PEUGEOT работи със Symbio за доставката на своите водородни горивни кафези, които се създават в завода Vénissieux в предградията на Лион.
Горивната клетка е цялост от няколко насложени една върху друга кафези, генериращи ток. Една клетка разрешава химическа реакция сред два детайла: водород (горивото, съдържащо се в клетката) и О2 (съдържащ се в околния въздух). Така генерираната сила зарежда електрически мотор.

Тази технология подсигурява нулеви излъчвания на CO2 с помощта на реакция, която генерира електрически ток, до момента в който отделя единствено вода. Реакцията, създадена в клетка, е както следва:
• Водород + Кислород → Електричество + Вода + Топлина = 2 H2 + O2 → 2 H2O.

Горивната клетка на PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen се доставя от контейнер с потенциал от 4,4 кг водород под налягане от 700 бара. Резервоарът се намира под задния под и не навлиза в товарното пространство на автомобила.
Литиево-йонна батерия
Горивната клетка е комбинирана с презареждаема литиево-йонна батерия с потенциал 10,5 kWh и изходна мощ 90 kW. Той се намира под седалките и също по този начин зарежда електрическия мотор по време на някои от етапите на шофиране. За зареждането му се употребява бордово трифазно зарядно устройство с мощ 11 kW, ситуирано в двигателния отсек.

„ Електрически водородни горивни кафези със междинна мощ “: новаторска система, комбинираща двата източника на сила
Тези два източника на сила работят дружно, с цел да зареждат електрически мотор с непрекъснат магнит с мощ 100 kW и 260 Nm въртящ миг. Разположено на предната ос, това електрическо задвижване е сходно на това на PEUGEOT e-EXPERT (електрически модел), което се разграничава във връзка с скоростната кутия, приспособена към товарните коли.
Множество преимущества
PEUGEOT вкарва технологията за горивни кафези в своята гама, с цел да предложи решение, което дава отговор на потребността от нова подвижност с нулеви излъчвания, както и на потребностите на необятен кръг клиенти.
Водородната технология на PEUGEOT e-Expert се характеризира с:
• Способността му да покрива всички дистанции със 100% електрическа технология, без излъчвания на CO2.
• Способността му да се зарежда с водород за 3 минути за повече от 400 км самостоятелност в хомологационния цикъл WLTP.
• Водородно гориво, създадено 100% на френска земя.
• Край на шумовото замърсяване.
• Удоволствие от шофирането, типично за електрическите транспортни средства: висок въртящ миг през цялото време, нулеви миризми, трептения и липса на промяна на скоростите.
• Превозното средство има същите характерности на товарния размер като дизеловите и електрически версии.
• До 6.1m³ размер на товара,
• До 1100 кг потребен товар,
• До 1000 кг потенциал на изтегляне.

Комбинирайки електрическо задвижване с опция за зареждане с гориво за 3 минути за обсег от 400 км, технологията за водородни горивни кафези е отговорът на непрестанно възходящите и комплицирани потребности и приложения на експертите

Технологията на горивните кафези дава по-голяма независимост, като обезпечава:
• По-голяма автономност, която е от решаващо значение, като се има поради, че по-голямата част от компактните ванове работят в крайградски региони и гъсто обитаеми градски центрове, където потребността от решения с нулеви излъчвания става все по-належаща,
• Пълното опазване на една от главните функционалности на лекотоварните коли: транспорт на огромни и тежки предмети.
• Безпрецедентна логистична еластичност и усъвършенствано потребление.

Уникално шофиране
Електрическата система с водородни горивни кафези със междинна мощ има разнообразни работни етапи:
• При пускане и при ниска скорост: високоволтовата батерия сама обезпечава на електрическия мотор мощността, нужна за сцепление,
• При непрекъсната скорост: горивната клетка доставя сила непосредствено на електрическия мотор,
• По време на ускоряване, изпреварване или нанагорнище по рид: горивната клетка и високоволтовата батерия се комбинират, с цел да доставят сила на електрическия мотор,
• По време на прекъсване и закъснение: електрическият мотор презарежда високоволтовата батерия.

Мощността е налична от момента на пускане на колата с незабавна реакция, без трептения, без звук, без превключване на скоростите, без миризма и, несъмнено, без излъчвания на CO2. Водната пара от изпускателната тръба е единствената емисия от системата.

За да се подсигурява сигурността на пешеходците в града и до 30 км/ч, се чува звуков сигнал, който предизвестява за съществуване на автомобил на предна и задна предавка.

Високоволтовата батерия е с гаранция за 8 години или 160 000 км, тъй че потребителите да могат да се любуват на автомобила си изцяло спокойни.

*Източник: www.peugeot.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР