С изграждането на третата линия на метрото, спестеното време от

...
С изграждането на третата линия на метрото, спестеното време от
Коментари Харесай

Столичани пестят 35 хил. часа на ден с новия лъч на метрото

С построяването на третата линия на метрото, спестеното време от пътувания ще е 35 хиляди часа на ден, понижение на трафика по трасето до 25%, понижение на броя на колите на придвижване с 14 000 и понижение с изхвърляните нездравословни газове с над 11 хиляди тона годишно.

 Фандъкова сподели новия трен за третия лъч на метрото
Фандъкова сподели новия трен за третия лъч на метрото

Първият от общо 20 влака към този момент е в София


Това сподели столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира построяването на новото метро на " Метрополитен " и прегледа първия дошъл трен за третата линия на метрото. Депото се намира на ул. " Житница " на територията на гараж " Земляне ".

Прогнозното натоварване с пасажери на секторите от линията - Етап 1 и Етап 2 на Линия 3, е за към 130 000 пасажера дневно , като тя ще свързва националната жп мрежа в кв. " Горна Баня ". През втората и третата линия на метрото, ще направи връзка с аерогара София, Центрана жп гара и Автогара София.

 Снимка 367730
Източник:

Фандъкова посочи, че ул. " Житница " се чака да бъде актуализирана и пусната в употреба през идната година . Столична община ще спомогне и за реконструкцията на бул. " Линкълн " в столицата, даде обещание столичният кмет. В къси периоди се чака кварталите " Овча купел " и " Горна Баня " да придобият нов образ.

Фандъкова напомни, че Столична община е отпуснала 130 милиона лв. от бюджета си , с цел да обезпечи финансирането по построяването на метрото.

Столичният кмет оцени сектора на третата линия като доста тежък, заради многото подпочвени води, само че даде обещание от началото на септември да се довърши строителството на метростанциите.

 2000 столичани без ток, 900 сигнала за наводнения след пороя
2000 столичани без ток, 900 сигнала за наводнения след пороя

На столицата се изсипа проливен дъжд, съпроводен с гръмотевици

На въпрос дали наводненията в столицата са довели до съществени проблеми, тя означи, че няма тежко последствия от преваляванията и изрази страдание, че сходни случаи могат да зачестят, заради климатичните промени. Тя отговори и на питане сложени ли са камери в столичния квартал " Световрачене ", където беше ограбен клон на пощата, столичният кмет съобщи, че към този момент са поставени камери и следва слагането на видеонаблюдение в кварталите " Миленко ", " Абдовица " и " Красна поляна ".

Изпълнителния шеф на " Метрополитен " инженер Стоян Братоев съобщи, че цената на влака е 5 100 000 евро и е съгласуван напълно с пътникопотока и етапността на придвижване. Той ще се движи с автоматизирано ръководство, само че ще би трябвало да има съпътстващо лице (машинис), който да го ръководи. Братоев посочи, че с цел да се движи без машнист, влакът се нуждае от спомагателна софтуерна добавка.

 Фандъкова се повози на нов хибриден рейс
Фандъкова се повози на нов хибриден рейс

Ако транспортното средство бъде утвърдено, купуваме 20 рейса

Мотрисата има екстри като шест системи за ръководство, автоматизация на ръководството, особено място за инвалиди и други.

Братов посочи, че първите влакове от този вид ще са с дължина 60 метра, до момента в който вторите се чака да бъдат 80-метрови. Първата и втората линия се обслужват от хранилище " Обеля ", до момента в който третата ще се обслужва от независимо хранилище.

Очаква се новите метростанции да бъдат с преградни стени сред пероните и влаковете, с цел да не се позволяват произшествия . Инженер Братоев изрази страдание, че и през днешния ден е зародил подобен случай на жена, която е решила да скочи на релсите, само че не посочи на коя метростанция е станал казусът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР