С издигане на националното знаме започна военният церемониал пред Паметника

...
С издигане на националното знаме започна военният церемониал пред Паметника
Коментари Харесай

Националното знаме беше издигнато на церемония пред Паметника на Незнайния войн в София

С издигане на националното знаме стартира военният парад пред Паметника на Незнайния войник в центъра на София.

Не секва потокът от българи, искащи да засвидетелстват почитта си към починалите воини за свободата на България. Те оставиха цветя пред Паметника на Незнайния войник.



Официалната гала стартира тъкмо в 11:00 часа, когато президентът и висш главнокомандващ Румен Радев беше посрещнат от началника на Националната гвардейска част. Той поздрави военнослужещите, които бяха облечени в униформи на другите типове войски у нас.



По звуците на националния химн и оръдейни салюти беше вдигнат българският трикольор. Държавният глава постави венец пред Паметника на Незнайния войник и отдаде респект към починалите за свободата на Отечеството с едноминутно безмълвие.



фотоси: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия

Официални посетители на днешната гала бяха политици, министри от служебния кабинет, целият дипломатически корпус, военни аташета, ветерани, главите на главните религии у нас, както и Симеон Сакскобургготски.

Кулминацията на Националния празник е довечера с тържествената заря-проверка на площад " Народно заседание ", която Българска национална телевизия ще излъчи онлайн от 18:30 часа.

Вижте повече в директното включване на Николай Минков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР