С история, която датира още от края на XIX век,

...
С история, която датира още от края на XIX век,
Коментари Харесай

Black Manhattan - по-добрата версия на класическия коктейл „Манхатън“

С история, която датира още от края на XIX век, коктейл " Манхатън " от дълго време се е трансформирал в същинска класика. И то такава, която даже има своето звездно присъединяване в също толкоз типичен филм. В една от сцените на " Някои го избират горещо " от 1959 година самата Мерилин Монро му се любува в компанията на Джак Лемън и Тони Къртис до момента в който пътуват дружно във влака.
Прочетете още
Откакто е основан обаче, " Манхатън " е минал дълъг път и несъмнено, негови разнообразни разновидности са се появявали през годините. Може би най-популярната и харесвана от феновете на класиката, е Black Manhattan.

Този по-съвременен коктейл се появява към 150 години след истинския " Манхатън ". Според Tasting Table през 2005 година го забърква барманът Тод Смит, само че не в Ню Йорк, а в Сан Франциско. Въпреки това Black Manhattan гордо носи името на влиятелния квартал в Ню Йорк и може да се похвали с по-богат и по-комплексен усет от класическия " Манхатън ".

 Снимка 657351

Заменяйки обичайния сладостен вермут в истинската рецепта с горчиво-сладкия италиански ликьор диджестив Averna amarо, Black Manhattan се отличава с примамливи карамелени и билкови нотки. Ето кои са и останалите съставки на коктейла и по какъв начин да си го забъркаме по рецептата на Liquor.

Какво ни би трябвало
60 мл ръжено уиски30 мл ликьор Averna amarокапка ангостура битеркапка портокалов битеркоктейлна череша
Какво ги вършим

Всички съставки сипваме в смесителна чаша, цялостна с лед, и разбъркваме добре, до момента в който се охладят. После прецеждаме в коктейлна чаша и по избор гарнираме с коктейлна череша.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР