С или без този инцидент е необходима по-специална охрана по

...
С или без този инцидент е необходима по-специална охрана по
Коментари Харесай

Проф. Вучков: Ситуацията на българо-турската граница ескалира, близка e до тази през 2013-2014

С или без този случай е нужна по-специална защита по нашата граница, като главно спомагателният запас би трябвало да се потърси от армията.

Това мнение изрази пред проф. Веселин Вучков, учител по наказателно право и някогашен министър на вътрешните работи, откакто в региона на село Голям Дервент бе прострелян наш граничен служител на реда.

Вътрешното министерство няма капацитет да обезпечи толкоз спомагателни щатове, добави Вучков. Той счита, че " някакви квазиполицейски пълномощия биха могли да се плануват и на законодателно равнище ".

" За мен е доста значимо да се обясни стрелбата от кое място е пристигнала, дали стрелците са евентуални мигранти. Трудно ми е да си показва, че сътрудници на нашите служители на реда и военнослужещи от страна на граничната стража на Турция ще създадат такова нещо. Но можем да създадем извод, че обстановката на българо-турската граница ескалира. Тя е прекомерно сериозна и в някои връзки надвишава като проблем обстановката от интервала 2013-2014 година, заради което ще би трябвало да се вземат по-категорични ограничения ", разяснява някогашният министър на вътрешните работи.

Необходимо е целеустремено финансиране на " Гранична полиция ", безапелационен е проф. Веселин Вучков.

" Необходим е спомагателен щат, в допълнение окомплектоване на " Гранична полиция " съответно и поради това, че сме външна граница на Европейски Съюз. Много по-активно би трябвало да се потърси помощ от Европа по линия на финансиране на нашата взаимна интервенция " Гранична полиция " – Армия, на границата ", посочи още проф. Вучков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР