С хитрия крокодил, кресливия папагал, сърдитото марабу, красивия паун и

...
С хитрия крокодил, кресливия папагал, сърдитото марабу, красивия паун и
Коментари Харесай

Помните ли кой е Михаил Лъкатник?

С хитрия крокодил, кресливия папагал, ядосаното марабу, красивия паун и още доста други животни ще се срещнат днешните деца във вълнуващата стихосбирка на Михаил Лъкатник. „ Весел зоопарк “, оповестен от „ Ентусиаст “, излиза с истинските илюстрации на Борис Димовски, които вършат тази разходка едно прелестно прекарване, белязано от откровена наслада и смях.

Михаил Лъкатник, с рождено име Михаил Арнаудов, е български стихотворец и публицист, прочут с творбите си за деца, отличаващи се със мощно възприятие за комизъм. Първите му стихотворения са отпечатани през 1940 година във в. „ Възход “. От 1943 година разгласява стихове и фейлетони в сп. „ Златорог “. Сътрудничи на няколко списания и вестници, измежду които сп. „ Стършел “. От 1947 до 1968 година с къси спирания е редактор на в. „ Септемврийче “, а от 1969 до 1974 година е основен редактор на сп. „ Славейче “.



Михаил Лъкатник

„ Весел зоопарк “ е новото попълнение в поредицата „ От библиотеката на мама “ на „ Ентусиаст “ след „ Мимето “ от Асен Босев, „ Топлата ръкавичка “ и „ Майчина сълза “ от Ангел Каралийчев. Целта е дребните читатели да се срещнат с емблематични творби от детството на техните майки и татковци.

Според редактора ѝ Гергана Рачева „ Весел зоопарк “ е книга, която във времето потвърждава своите качества и достолепия. Разходката измежду благите жители на зоопарка носи и знание, и страсти. А познатите и екзотичните животни внезапно се трансформират в обект на радостно учудване и мотив за откровени усмивки. Какво по-важно от това да накараш детето, вслушано в стиховете, да се засмее необятно от непредвидените обрати и закачливото вглеждане в непознати тематики?

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР