С групова прегръдка в рамките на първия йога семинар стартира

...
С групова прегръдка в рамките на първия йога семинар стартира
Коментари Харесай

Танци, йога и фолклор белязаха старта на Udaya Live

С групова прегръдка в границите на първия йога семинар започва тазгодишното издание на интернационалния фестивал Udaya Live в Правец в сряда.

Начело на курса, който откри петдневния конгрес от въздушната „ сцена “ на комплекса Hotel Riu Pravets Resort, застана основателката на Rasa Yoga Сиена Шърман, в който се включиха близо стотина запалянковци. Общо 300 фенове на йога от всевъзможни възраст и раса дойдоха на терен за първия ден на третия Udaya Live. Над 1000 пък се чака да се включат в заниманията и концертите до края на фестивала тази неделя.

Идеята за всеобхватна обич, както към ближните, по този начин и към нас самите, беляза целия курс на Шърман. Нейната връзка с йога се заражда, откакто тя обмисля самоубийство поради невъзможността си още от детска възраст да удовлетворява визията на другите за себе си.

Изпълняване на асани, дихателни извършения, повсеместни обятия и даже танци, наподобяващи обичайните хип-хоп денс кръгове са единствено част от прекарванията, които можете да си подарите на място, освен това в границите на единствено един семинар. В случай, че сте не запомнили да вземете със себе си нужните шалте или състезателен екип за практиките, не се тормозете – можете да се снабдите с всичко належащо и на територията на фестивала.

След като организира медитационен семинар в столичния клуб Yoga Vibe, със собствен панел в Правец през първия ден на фестивала се разписа и киртан мастърът Пуну Синг Васу. „ Благодарен съм, че за първи път в България мога да предложа разнообразни класове и уъркшопове по медитация. Там мога да споделя познания и опит, трупани повече от 30 години и имащи отражение както в психически, по този начин и в нравствен аспект “, изясни неотдавна пред „ Монитор “ йога гуруто, който посреща гостите на Udaya Live всяка заран сред 7 и 7,30 ч. с медитация.

Общо над 25 йога инструктора, 2 от които – българки, ще се погрижат за ползотворния престой в Правец. „ Избираме йога учителите на база на техния опит. Правим много съществено изследване. Държа те да имат най-малко 10 години опит със независима процедура, да не са Инстаграм модели “, безапелационен е Ярив Лернер – изпълнителен шеф на филмовото студио „ Ню Бояна “ и уредник на фестивала. По традиция, и той се включи – от позицията на „ възпитаник “ в първите йога класове.

Фактът, че музиката и йога са неразривно свързани, се потвърди освен от непрекъснатите напеви на индийски реализатори и по време на семинарите, само че и от концертите. Така още в първата вечер, „ водната сцена “, издигната особено за форума в оборотния комплекс, срещна задграничните посетители на феста с родния фолклор. За задачата, на терен дойдоха певиците от Женска група за достоверен фолклор с началник Менка Гирова към читалище Светлина, село Белчин, или както ги нарекоха меломаните на терен - Belchin Babi. Над 28 реализатори ще дойдат в България особено по мотива, като измежду по-популярните от тях са сестрите Чарли и Хати Уеб, пътували по турнета като беквокали на Ленард Коен.

Третото издание на Udaya Live ще продължи до 19 август в това число в Правец.

Снимка: Александър Петров
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР