С гражданско поклонение на Къкринското ханче и на паметника на

...
С гражданско поклонение на Къкринското ханче и на паметника на
Коментари Харесай

С поклонение на Къкринското ханче и на паметника на Васил Левски в Ловеч ще бъде почетена паметта му

С гражданско поклонение на Къкринското ханче и на паметника на Васил Левски в Ловеч ще бъде почетена паметта на Апостола във връзка 146-годишнината от гибелта му.

От художествената изложба в града сутринта ще тръгне туристически поход "По стъпките на Апостола " през местността "Пази мост " до Къкринското ханче, където Левски е хванат. Там, от 11 часа, е планувана къса стратегия и поднасяне на венци и цвета от представители на институции и жители пред барелефа на Апостола в двора на ханчето, оповестяват от пресцентъра на Община Ловеч.

От 10.00 часа в салона на Драматичен спектакъл - Ловеч, е възпоменателният концерт-спектакъл "Твой един наследник Българийо " на ОУ "Васил Левски ".

Вечерта, от 18.00 часа, в Драматичния спектакъл ще бъде показан документалният театър "Той! Левски ". За драматургията са употребявани документи, мемоари и художествени обстоятелства, за което са помогнали експертите от Регионалния исторически музей - Ловеч. Думите на Апостола постоянно са част от груповата изява на актьорите, само че самата роля е поверена на Тодор Беров, който има и външна аналогия с героя, показват от общинската администрация.
Събитията, отдадени на годишнината от гибелта на Васил Левски, ще завършат с възпоменателно факелно шествие.

През целия ден визитите в музей "Васил Левски " в Ловеч и Къкринското ханче в село Къкрина ще бъдат безвъзмездни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР