С голяма загриженост подходихме към докладите на службите. Те преценяват

...
С голяма загриженост подходихме към докладите на службите. Те преценяват
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ще работим за достигане на 2% БВП за отбрана

С огромна угриженост подходихме към отчетите на службите. Те преценят обстановката такава, каквато е. Това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова в изказване след Консултативния съвет за национална сигурност на тематика: „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България.

Взехме решение, което удостоверява позицията на всички парламентарно показани сили. Работим за по-сериозен бюджет за защита, който да постигане на 2% Брутният вътрешен продукт до 2024 година Тук нямаме несъгласия, сподели Атанасова.

Не мога да споделя какво написа в отчетите на службите за сигурност. Надяваме се всички дипломатически старания да дадат резултат. В противоположен случай България ще бъде директно наранена. Първо, наоколо сме до точката на възможен спор Второ има редица стопански провокации за страната ни, разяснява още тя.

Според Атанасова средствата отделени от републиканския бюджет през последните години са създали допустимо заплащането на самолетите F-16.

Това в случай че не е постигане на потенциал за бойна подготвеност. Преди това никой не беше работил в тази посока. Обсъждахме, че предстоят диалозите за идващите осем F-16, добави депутатът от ГЕРБ.

По думите първо би трябвало да се направи ремонт на Граф Игнатиево и тогава ще може да стартират образованията с F-16.

Атанасова разяснява и случая „ Барселонагейт “.

Не съм осведомена с изказването на Специализираната прокуратура това е тематика, която през 2020 година циркулира в медийното пространство. Две години по-късно всички заговориха за отчет неразбираемо от кого подписа с неразбираем превод, сподели тя.

По думите на Атанасова в страната има по-сериозни проблеми за решение.

Смятам че българските управляващи и то Специализираната прокуратура, която се занимава с този случай да разгласи какво се съдържа в този отчет. Премиерът Петков изясни, че името на Бойко Борисов го няма, има единствено фотография, на която играе мач, добави Атанасова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР