С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две

...
С голям интерес наблюдавам резултатите от социологически изследвания на две
Коментари Харесай

Пеевски: Бранят някой, който имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен

С огромен интерес следя резултатите от социологически проучвания на две организации, оповестени тези дни, които като че ли излязоха да бранят някой, който бил имал три пъти по-голям рейтинг на доверие от мен. Този прийом е последното леговище за провалящи се политици, само че не за това е думата тук.

Това написа в прессъобщение депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Защото моята най-точна социология са хората. Тези, които отредиха на последните избори на Движение за права и свободи позицията на втора политическа мощ, а в моя изборен регион Благоевград – Движение за права и свободи е първа политическа мощ.

Доверието на хората се печели, като работиш за тях, което Движение за права и свободи и аз вършим всеки ден, а най-точно се мери на избори.

Ние сме изпратени в Народно събрание с цел да изпълняваме това, което хората чакат и желаят – да подобрим живота им и да им решаваме проблемите.

Когато аз и сътрудниците обикаляме обитаемоте места, ние сме при хората. Знаем какво е тяхното въодушевление, споделят ни проблемите си и чакат от нас решения и носене на отговорност.

А що се отнася до социологическите прогнози и действителността, може да се напомни следното

През 2001 година същите организации предвидиха, че на идните тогава парламентарни избори групировка на Царя ще получи надлежно 7.8 % от едната и цели 12.2% другата. Данните са от април 2001 година.

На парламентарните избори на 17.06.2001 година обединението на Н.В. Симеон Сакскобурготски получи вота на 1 952 513 гласоподаватели или 43%, освен това при рекордна изборна интензивност от 67%.

Нещо повече – след тези избори бе излъчено съдружното държавно управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи с министър-председател Симеон Сакскобурготски.

Правителство, изпълнило цялостен четиригодишен мандат, в който оценката на Европейски Съюз за България бе за страна със постоянна пазарна стопанска система, повишило сензитивно виталния стандарт и основало удобна среда за бизнеса. В този мандат страната ни бе призната за пълновръстен член на НАТО и направи решителните промени, които способстваха за приемането й в Европейски Съюз след две години.

Защо напомням всичко това?

Защото знам, че гласоподавателите са мъдри и всеки опит да се манипулира публичното мнение води до още по-силна мотивация за хората, да гласоподават доверие на оня, който ще свърши работа и ще носи отговорност. Тъй като те най-добре знаят кой бяга от отговорност и не може да работи за тях. Виждат го всеки ден.

Затова благодаря на тези организации, измерили тези резултати.

Следващите избори са доста скоро – след половин година. И тогава най-точно ще се премери доверието на хората към мен и Движение за права и свободи.

Вярвам, че най-хубавото следва.

Едно от проучванията, които Пеевски разяснява, е това на Алфа Рисърч.

Според него Ахмед Доган се употребява с утвърждението на 12% на българските жители, при 60% отрицание. Делян Пеевски – с 6% утвърждение, 70% – отрицание. При А. Доган, както и при останалите партийни водачи, поддръжката идва главно от вътрешно-партийните среди (61%). Д. Пеевски обаче получава от тях 26% утвърждение против 27% отрицание и 47% неутрални оценки.

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР