С голове на Илиян Стефанов и Марин Петков, Левски победи

...
С голове на Илиян Стефанов и Марин Петков, Левски победи
Коментари Харесай

Левски сломи Черно море в нервен мач

С голове на Илиян Стефанов и Марин Петков, Левски победи Черно море с 2:0 в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. В оспорван и под напрежение мач, изпълнен с доста остри единоборства, " сините " съумяха да стигнат до трите точки и да зарадват своите последователи, изпълнили трибуните на " Герена ".

Гостите от Варна влязоха с пределна експанзия в мача и още до почивката реферът Волен Чинков сподели пет жълти картона на " зелените ", което бе сигурна индикация, че те надали ще завършат срещата в цялостен състав, което се и случи. В 53-ата минута получилият картон през първата част Евгени Сердюк се сблъска с вратаря Николай Михайлов и получи втори жълт и червен картон. Стражът на " сините " получи контузия вследствие на влизането и бе изнесен на носилка и откаран с кола за спешна помощ в болница.

Левски имаше териториално предимство и атакуваше по-опасно. Цунами прати топката в мрежата с глава в 8-ата минута, само че попадението бе анулирано поради засада. После Левски имаше нова добра обстановка за гол след неточност при изнасянето на топката от Черно море. Илиян Стефанов върна към Филип Кръстев, чийто шут бе блокиран, а след безредие Георги Миланов (22) прати топката в мрежата, само че преди този момент бе отсъдена засада. В средата на първото полувреме напрежението се увеличи след замяна на реплики сред Сердюк и Филип Кръстев, като реферът потуши обстановката с по един жълт картон за двамата.

В началото на втората част Сердюк бе изведен на чиста позиция, само че ударът му бе блокиран. В 54-ата минута същият украинец още веднъж бе изведен зад отбраната на Левски, само че бе изпреварен от вратаря Николай Михайлов. Голаджията обаче закъсня и влезе жестоко в единоборството и получи втори жълт и надлежно червен картон. Михайлов не съумя да продължи след конфликта и бе откаран в болница, а на негово място влезе 17-годишният Пламен Андреев. В 69-ата минута Матиас Курьор прати топката в мрежата на Левски, само че попадението бе анулирано поради засада.

Левски въпреки всичко стигна до гол в. Илиян Стефанов (74) бе изведен вдясно от вратата, пусна нещо като удар и пас към вратата, а топката се отклони от Даниел Димов и попадна в личната врата.
В последната минута на добавеното време влезлият като запаса Марин Петков приключи с прекрасен удар под гредата отличен пас на изигралия мощен мач бразилец Велтон.

Левски приключи на пето място в постоянния сезон с 42 точки и в първия плейофен кръг другия уикенд ще срещне ЦСКА идващия уикенд. Черно море пък е трети в таблицата, само че може да бъде преместен от Ботев Пловдив, който на следващия ден приема Локомотив София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР