С гол на Лазар Туфегджич в 27-та ЦСКА победи Локомотив

...
С гол на Лазар Туфегджич в 27-та ЦСКА победи Локомотив
Коментари Харесай

Локо изтърва ЦСКА София на Лаута 0:1

С гол на Лазар Туфегджич в 27-та ЦСКА победи Локомотив Пловдив с минималното 1:0 в отсрочен дуел от седмия кръг в efbet Лига.

Смърфовете безусловно изтърваха чорбарите на Лаута след серия пропуски.

Така ЦСКА е краткотраен водач с 40 точки, до момента в който Локомотив Пд остава четвърти с 30 пункта.

В идващия кръг алените одобряват Локомотив София в столично дерби, а „ черно-белите “ домакинстват на първенеца Лудогорец.

Преди срещата една от звездите на черно-белите – Бирсент Карагарен, получи плакет по случай 200 мача в efbet Лига.

В 22-ата секунда Димитър Илиев центрира отляво в наказателното поле, където Преслав Боруков зае по-добра позиция от Християн Петров и стреля с глава, само че Густаво Бусато улови.

В 15-ата минута Лазар Туфегджич беше изведен самичък против вратаря Динко Хоркаш след неточност в домакинската защита и трансферира стража на „ смърфовете “, само че не уцели вратата. При това състояние обае останаха съществени подозрения за засада.

Десет минути по-късно Иван Турицов получи на десния фланг, влезе във вътрешността и шутира от отдалеченост, само че много неопределено около вратата.

Минута по-късно Бабакар Дион направи огромен пропуск, откакто не съумя да вкара от 5 метра фронтално против противниковата врата. Халфът засече центриране отляво, само че прекомерно едва и Бусато улови.

ЦСКА обаче поведе с първия си прецизен удар в мача и с малко доза шанс. Брадли Де Нойер центрира отляво в наказателното поле за Туфегджич, който отклони за Тибо Вион, само че Райън Бидунга опита да почисти, само че го направи в тялото на французина. Топката рикошира и стигна до Турицов отдясно в пеналтерията и центрира ниско, Дюкенс Назон пропусна да отиграе, само че това направи Туфегджич на далечната греда и я прати във вратата – 0:1.

Черно-белите обаче потеглиха по-смело в предни позиции и в 36-ата минута Матеус Да Силва центрира остро отдясно в наказателното поле, където Карагарен насочи мощен и рисков изстрел с глава, само че топката прелетя доста покрай лявата греда на Бусато.

В 42-ата Йосип Томашевич шутира от отдалеченост, само че на безвредно разстояние около дясната греда на Бусато.

Минута по-късно обаче се наложи наставникът на „ алените “ – Саша Илич, се наложи да прави насилствена промяна. Браян Морено размени контузилия се голмайстор Лазар Туфегджич.

В началото на второто полувреме Локомотив продължи да натиска и да се задържа по-често в половината на алените, само че нови съществени рискове за Бусато липсваха.

Домакините имаха нова срахотна опция да изравнят в 57-ата минута. Тогава Карагарен центрира от свободен удар отляво в наказателното поле, а на далечната греда напълно самичък бе оставен Матеус Да Силва, който стреля с глава, само че прати топката от външната страна на мрежата.

Шест минути по-късно още веднъж Карагарен беше забъркан в обстановката, откакто стреля технично пред наказателното поле, само че топката мина доста покрай лявата греда на Бусато.

В идващите минути ЦСКА се прибра в своята половина, с цел да пази преднината си.
Дванадесет минути преди края на постоянното време Локомотив още веднъж погледна към вратата на ЦСКА. Димитър Илиев изведе хитро отдясно в наказателното поле Евандро, който шутира ниско в близкия ъгъл, само че в ръцете на Бусато.
В 83-ата Мено Кох получи травма и се наложи да напусне терена. ЦСКА обаче нямаше право на повече смени и алените трябваше да доиграят дуела с 10 души.

В 89-ата Димитър Илиев опита невисок удар от отдалеченост, само че топката мина около дясната греда на Бусато.

Секунди преди приключването на постоянното време на дуела Локомотив пропусна нова страхотна опция за попадение.

Матеус Да Силва центрира отдясно във вратарското поле, където Преслав Боруков се вклини сред Юрген Матай и Тибо Вион, само че изстрелът му с глава мина на сантиметри над напречната греда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР