С гол на капитана Блейк Уилър 32 секунди след началото

...
С гол на капитана Блейк Уилър 32 секунди след началото
Коментари Харесай

Уинипег се наложи над Аризона в новата им зала, Ню Джърси надви шампиона Колорадо

С гол на капитана Блейк Уилър 32 секунди след началото на продължението Уинипег се наложи с 3:2 над Аризона като посетител. Срещата беше дебют за тима на Аризона Койотис в новата им Мюлет Арена в град Темпе.

Тимът на Койотис започва сезона с шест следващи гостувания, преди да се върне в намиращата се в пустинята зала. И 5-те хиляди души, които извършиха трибуните бяха щастливи да видят по какъв начин Кристиян Фишер вкарва два гола в първата третина на срещата след 16 минути игра.

Но гостите от Канада върнаха едно попадение още преди края на първата част, дело на Коул Перфети, който се разписа след независим пробив. След като през втория интервал попадения нямаше, Джетс стигнаха до равенството 2:2 в 8:34 минута посредством Майк Шийфеле, който засече подаване на Уилър.

И в 32-ата секунда на спомагателното време Уилър се разписа, откакто Пиер-Люк Дюбоа излезе против един бранител и му подаде, с цел да влезе шайбата за трети път в мрежата на Карел Веймелка. Вратарят на гостите Дейвид Ритич също направи няколко отлични спасявания, включително и при започване на продължението, като общо завърши с 19 отразени удара.

Уинипег събра с успеха 10 точки и се подрежда на 2-о място в Централната дивизия, до момента в който Аризона е на последната позиция в същия поток с 5.

Лидерът в Източната конференция Бостън Брюинс разруши с 4:0 Калъмбъс Блу джакетс като посетител и има 16 точки, с 6 пред Филаделфия и Ню Джърси. Вратарят на спечелилите Линус Улмарк избави 30 удара за петия си шътаут в кариерата.

Головете за спечелилите вкараха Чарли Койл, Мат Гжелчик, Джейк Де Бръск и Дейвид Пастранак.

Ню Джърси Девилс, който поделя водачеството с Филаделфия в Столичната дивидия, се наложи с минималното 1:0 над защитаващия купата си тим на Колорадо. Джак Хюс вкара единствения гол при започване на третия интервал, откакто се възползва от численото предимство на отбора си. Вратарят Витек Ванечек избави 24 изстрела и записа първи шътаут (мач без позволен гол) с екипа на Дяволите.

Лас Вегас, който е лидер в Западната конференция, също се поздрави с безапелационен триумф – 4:0 над Анахайм. Уилям Карлсон се отличи с гол и асистенция, а Логан Томпсън избави 29 изстрела на вратата. За него Томпсън това е втори следващ мач през сезона без позволено попадение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР