С гол на Аймен Хюсеин от дузпа в 12-ата минута

...
С гол на Аймен Хюсеин от дузпа в 12-ата минута
Коментари Харесай

Ирак спечели групата си в турнира за Купата на Азия след успех над Виетнам

С гол на Аймен Хюсеин от дузпа в 12-ата минута на продължението Ирак победи с 3:2 Виетнам и завоюва група " D " на шампионата за Купата на Азия. Иракчаните приключиха с оптималните 9 точки, само че третата им победа в Катар не пристигна по никакъв начин елементарно.

На стадион " Джасим бин Хамад " в Доха Виетнам поведе тъкмо преди почивката посредством Буй Хоанг Виет Ан, само че в продължението на първата част Хуат ван Ханг бе изпъден за втори жълт картон.

С човек допълнително иракчаните натиснаха през второто полувреме и още в 47-мата минута някогашният футболист на Левски и Арда Ребин Сулака изравни за 1:1.

В 73-тата минута капитанът Аймен Хюсеин направи цялостен поврат за Ирак, само че още веднъж той пропусна дузпа в 83-тата минута, когато стреля в страничната греда.

Виетнамците, които бяха принудени да се бранят цяло второ полувреме, изненадващо изравниха в 90-ата минута посредством Нгуен Куанг Хай, само че в края на добавените 10 минути Аймен Хюсеин още веднъж от дузпа донесе триумфа на отбора си.

В другия мач от групата любимецът за спечелването на шампионата Япония победи с 3:1 Индонезия. По този метод " самураите " взеха реванш за провалянето си с 1:2 от Ирак в предходния си мач.

Аясе Уеда вкара по един гол в двете полувремена за японците, а другите две попадения в мача бяха дело на футболисти на Индонезия. В 88-мата минута бранителят на Уулвърхямптън Джъстин Хюбнер си вкара автогол за 3:0 в интерес на Япония, само че в добавеното време Санди Уелш означи почетното попадение за индонезийците.

В крайното класиране в групата Ирак приключва с 9 точки, преди Япония с 6, Индонезия с 3 и Виетнам без актив. Индонезийците ще би трябвало да изчакат мачовете в останалите групи, с цел да схванат дали се класират на осминафиналите, където място към този момент имат Ирак и Япония.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР