С гласовете на ГЕРБ - СДС, ПП - ДБ и

...
С гласовете на ГЕРБ - СДС, ПП - ДБ и
Коментари Харесай

Комисията за контрол на службите няма да се ръководи на ротационен принцип


С гласовете на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Политическа партия - Демократична България и Движение за права и свободи Народното събрание одобри промени в Правилника за работа на Народното събрание, с които Комисията за надзор над службите за сигурност и потреблението на специфични разследващи средства към този момент няма да се управлява на ротационен принцип от представители на всички парламентарно показани обединения . 

Променя се и правилото, по който тя се конструира - вече няма да е формирана на паритетен принцип, а по модела на останалите непрекъснати комисии . 

Отхвърлено беше предлагането на Има Такъв Народ да се отстрани ограничаването народни представители да не могат да членуват в трета комисия и да се позволи това да става без възнаграждение. 

Внесеният от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, от ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и от ген. Атанас Атанасова  Проект на решение за промени на Правилника за активността на Народното събрание предложи ротационният принцип за председателстване да отпадне, защото комисията не провеждала постоянно своите съвещания , не внасяла отчети по доклади и законопроекти. По-рано Николай Дренчев от " Възраждане " пое председателството на комисията, което провокира остри реакции от страна на болшинството и на Делян Пеевски. 

" Причината е единствено една-единствена и това е продължаващото преодоляване на службите от страна на сглобката ", сподели Петър Петров.

Според Атанас Зафиров от БСП този акт не е ориентиран единствено против " Възраждане ", а е удар против българската съпротива . Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи своя догадка:

" Истинската причина да се внесе такова решение е разцеплението в ПП-ДБ и достолепието на Бойко Рашков. На последното съвещание Политическа партия - Демократична България - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и Движение за права и свободи изгубиха болшинството в комисията. Защото Бойко Рашков се причисли към съпротива и гласоподава срещу безумията, които бяха импортирани като законопроект.  Живеем в пълзящ диктат. Евроатлантизмът им към този момент е едно пробито смокиново листо, тъй като се вижда какво вършат откъм гърба ".

Управляващите обаче настояха, че причината за импортираните промени е само и единствено във " Възраждане ".

Йордан Иванов:

" Няма никакво преднамерено личностно отношение към Вас. Нещата са доста елементарни и те са директно свързани с българската национална сигурност.  Най-големият непосреден риск пред Република България за националната ни сигурност произлиза от Русия . Едновременно с това " Възраждане " е неприкрито проруска партия ".

Искрен Митев:

" Вие би трябвало да признаете, че това, което се случва през днешния ден, е резултатът от вашите дейности, от вашето безобразно държание, от вашите безобразни обиди от тази естрада, от това, че се пробвате да блокирате работата на Народното събрание и поради това, че ясно от тази естрада вие изказвате тезите на непознати страни ". 

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов:  

" В претекстовете няма нищо от това, което вие казахте - каква Русия, какви 5 лв., какви закани за националната сигурност ?! Беше казано от други народни представители, че са неистина, не се била събирала комисията. Бойко Рашков ви го сподели апропо - който сега липсва и тъй като вие сте една в действителност доста незаконна тайфа, аз не знам какво се е случило с този човек и се тормозя за него ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР