С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по време на заседанието

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по време на заседанието
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлиха дебата за корупция в Митниците и участието на Асен Василев

С гласовете на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по време на съвещанието на Народното събрание беше отхвърлено настояването за разисквания по отчета на краткотрайната комисия за следствие на корупционните практики в организация " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. Председател на Комисията е Тошко Йорданов от " ИТН "

За включването на отчета като точка в дневния ред гласоподаваха всички останали парламентарни групи - Движение за права и свободи, " Възраждане, Българска социалистическа партия и самостоятелните депутати.

Депутатът Цончо Ганев от " Възраждане " реагира против гласуването на ГЕРБ: " Прикриха ги. Каква им е ангажимента следва да забележим. Но ГЕРБ избавиха Асен Василев да дава отговор за всички неща, които е натворил в Агенция " Митници ".

Депутатите включиха за разискване два спомагателни законопроекта, импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи - първо четене на измененията в закона за хазарта, които плануват възбраната на реклама на хазартни игри в медиите, и промени в Закона за налозите върху приходите на физическите лица, с които се анулира различният налог за бране на гъби и горски плодове, в това число и трюфели, като се изключи лечебните растения. Този данък визира близо 30 000 регистрирани в активността. Последните ремонти плануват те да заплащат по 30 лева за всеки месец, през който се берат гъбите и плодовете.

В началото на съвещанието Народното събрание приключи пълномощията на националния предствител Драгомир Драганов от ГЕРБ-СДС, определен от изборен регион - Русе. Подадената оставка е по негово искане.


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР