С гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС депутатите приеха Народното

...
С гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС депутатите приеха Народното
Коментари Харесай

Депутатите няма да работят по време на предизборната кампания

С гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи депутатите одобриха Народното събрание да не работи един месец преди изборите, с цел да излязат в предизборна акция, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Измененията и допълненията в Правилника за организацията и активността на Народното събрание са импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи и с тях се одобри По време на предизборната акция, която ще бъде в границите на един месец, да не се организират постоянни пленарни съвещания и такива на комисии. Урежда се въпросът със заплатите на депутатите, които ще бъдат наново определени в 50-то Народно събрание, като възнагражденията ще се начисляват от деня на полагане на клетва на народните представители до деня предшестващ полагането на клетва на новоизбраните в новото Народно заседание. Прие се и на всяко шестмесечие да се изисква отчет от Комисията за противопоставяне на корупцията и в Народно събрание да се изслушват ръководителите и членовете й.

Петър Петров от “Възраждане ” съобщи, че се търси метод да се запуши устата на опозицията и по време на предизборната акция законодателната власт да не работи.

Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС съобщи, че измененията целят да не се злоупотреби с непрекъсваемостта на законодателната власт. “Сега рискуваме с случайното си говорене да взривим едно предписание, което сами си въведохме. Когато има предизборна акция Народно събрание не работи ”, акцентира Чолаков.

Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия предложи да има парламентарен надзор по време на предизборната акция. Предложението обаче не се одобри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР