С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без

...
С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без
Коментари Харесай

Борисов обяви кога отпада карантината със съседните ни страни

С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без карантиниране бизнес, фамилни, дипломатически, филантропични и транспортни връзки. Със сърбите – същото от първи юни.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след Четиристранна среща с президента на Сърбия Александър Вучич, министър председателите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан, на която се обсъждаха облекчение на ограниченията при пътувания на жителите на всяка една от четирите страни на територията на другите три страни в пандемията от COVID-19.
Борисов посочи, че от 1 юни придвижването сред България и Сърбия също ще се реализира без наложителна 14-дневна карантина след попълване на двустранни заявления. По думите на министър-председателя те ще са оптимално семпли и ще би трябвало да бъдат попълвани три имена, дали имаш съществуване на признаци на ковид и осведомен ли си с епидемиологичната конюнктура в съответната страна, както и телефон за контакт.
С Румъния, защото румънското държавно управление е в оставка, се надяваме да вземат решение, което да е в унисон с решенията, които взехме трите страни, тъй че и с тях да махнем 14-дневната карантина, която спъва много и от работата сега, сподели Борисов.
От 1 юни мислим заведенията за хранене да ги отваряме, сподели още Борисов. В Гърция има решение заведенията за хранене да се отворят от 15 юни.
Всички четири страни действаме по един и същи метод, сподели министър председателят. Във видеоконференцията участваха и министрите на външните и на вътрешните работи, на опазването на здравето, на превоза и на туризма на четирите страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР