С гала концерт в Драматично-куклен театър Иван Радоев“, Центърът за

...
С гала концерт в Драматично-куклен театър Иван Радоев“, Центърът за
Коментари Харесай

Центърът за работа с деца в Плевен с гала концерт за 70-годишния си юбилей

С церемония концерт в Драматично-куклен спектакъл „ Иван Радоев “, Центърът за работа с деца в Плевен означи своя 70-годишен празник. Празничната вечер, събрала на сцената деца от другите школи, почетоха с наличието си някогашни и сегашни ученици на Центъра, преподаватели и ръководители на школи, близки и другари.



Гости на тържество бяха и представители на локалната и държавна власт, на Регионалното ръководство на образованието, шефове на културни институти, учебни заведения и детски градини, сътрудници на ЦРД - Плевен през годините.



70 години безоблачно детство на хиляди плевенски деца. 70 години песни, танци, детски смях и игри в репетиционните зали. 70 години неотклонен труд, ентусиазъм, овации и награди. С тези думи бе сложено начало на празничната вечер, след което на сцената излязоха надарените деца от хорова групировка „ Звъника “ с диригент Ваня Делийска - основател на хора и почетен жители на Плевен. Създаден през 1984 година, през днешния ден хорът е емблема за модерно детско певческо изкуство.



Поздравителен адрес във връзка празника на Детския център, който през всичките тези години е неизменима част от визитката на Плевен, сервира кметът на Община Плевен доктор Валентин Христов.

„ Позволете ми от името на Община Плевен и персонално от свое име да Ви благопожелавам 70-ия рожден ден на Центъра за работа с деца - гр. Плевен! Вече 70 години Центърът разсънва и разгаря искрата на любовта към изкуството в генерации плевенски деца. Неизброими са и имената на възпитаниците на Вашите школи, спечелили високи награди на национални и интернационалните състезания, които ни вършат горди и изпълват сърцата ни с наслада! Вашият празник е празник и за всички сегашни и някогашни преподаватели, деца и родители, празник за Плевен! “, се споделя в приветствения адрес от доктор Христов.

Пожеланията към децата и преподавателите са за здраве, сила в отстояване на задачите и още доста триумфи! „ Бъдете въодушевени, пазете традициите и творете бъдещето “, приключва обръщението си доктор Христов.

Поздрав към децата и преподавателите в Центъра насочи персонално ръководителят на Общински съвет - Плевен, доцент доктор Иван Малкодански:

„ За мен е чест да Ви благопожелавам от сърце 70-ия рожден ден на Центъра за работа с деца! Вашият празник е празник и за Плевен! На всички преподаватели в Центъра - Благодаря ви за напъните, старанието и всеотдайността в работата с децата. На всички деца, които посещават Центъра и другите школи в него поисквам да мечтаят, да рисуват, пеят и танцуват, и един ден фантазията им да се трансформира в действителност. На целия екип поисквам здраве, ентусиазъм и още доста триумфи! “, обърна се към присъстващите в залата доцент Малкодански. От свое име и от името на Общинския съвет той сервира и подарък на децата.



„ Хиляди плевенски деца са минали през другите школи и клубове на Центъра за миналите 70 години. Благодаря на всички - деца, родители, преподаватели и сътрудници, за тяхната безрезервност “, сподели в обръщението се Генадий Гешев - шеф на ЦРД - Плевен и общински консултант от състава на Общински съвет - Плевен.



Историята на Центъра за работа с деца стартира на 6-тисептември 1953 година. Сградата и до през днешния ден е една от най-красивите в Плевен. Само за няколко години броят на извънучилищните форми от 28 с 819 участници се удвоява, с цел да доближи през образователната 1964/1965 към този момент 43 с 1600 участници. Днес над 1200 участници в 108 групи развиват гения и знанията си в 22 клуба, школи и самодейни колективи в Центъра за работа с деца.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР