С фотосесия на малчугани и книжка за всяко дете книга

...
С фотосесия на малчугани и книжка за всяко дете книга
Коментари Харесай

Събират пари за болната Мими с книга и фотосесия СНИМКИ

С фотосесия на малчугани и брошура за всяко дете книга пловдивчани събираха средства за лекуване на дребната Мими.

Слънчевото момиченце е родено със Синром на Даун. През декември 2017 г, тъкмо преди да навърши 5 години, му е сложена диагноза остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия. След три извършени курса на химиотерапия и година и половина борба с заболяването родителите на Мими чуват най-страшното – детето има рецидив.

От Университетска детска болница във Вюрцбург фамилията е получило предложение за лекуване, което обаче коства 310 000 евро – за химиотерапия и трансплантация на стволови кафези.

Родителите са разкрили дарителска сметка и се надяват на помощ от хора с положителни сърца. Усилията им поддържа и акцията " Да подарим усмивка на Мими ". Тя се реализира благодарение на ателието на фотографа Йоанна Георгиева и книжарница " При Разказвача на приказки ”. Чрез две от най-обичайните от децата неща - детска книга и фотоси, запечатали детската усмивка, те пробват да привлекат хора, които са съпричастни, и да обединят напъните им в помощ на болното дете.

Акцията започва от 10 часа в Цар Симеонова градина, до Пеещите фонтани, от страната на Народна библиотека " Иван Вазов ". Всяко дете, което се включи, театралничи за благотворителна фотосесия. Само до обяд двадесет деца се включиха в благотворителната самодейност.

Постъпилите средства – 8 лв. за 10 обработени фрагменти и 12 лв. – за 20 фотоси, са напълно за Мими. Фотосите снима без никакъв хонорар за себе си младата фотографка Ани Георгиева.

А за всяко семейство с дете, което се включи в благотворителната акция, самодейността за поощряване на детското четене " Разказвачът на приказки представя… " подари детска книга от поредицата " Моята първа приказка " на издателство " ПАН ".

От старта на акцията досега фамилията е събрало 180 000 евро, остава да откри остатъка от нужната сума – 130 000 евро.

Междувременно положението на детето се утежнява поради странични резултати на провежданите лечения. Как се усеща то и по какъв начин върви набирането на средства може да се наблюдава във Facebook страницата " Заедно за слънчо Мими " - https://www.facebook.com/helpslunchomimi/.

Пари за детето се събират и на благотворителен базар в непосредствена непосредственост до Градска художествена изложба на Главната улица. Мястото е улица " Станислав Доспевски ".

От 10 до 20 часа през днешния ден пловдивчани ще могат да поддържат слънчевото дете, като се приберат у дома с забавни книги, чудесни играчки, бебешки продукти, ръчно направени бижута, аксесоари и сувенири. Предлагат се дрешки както за малчугани, по този начин и за възрастни, нови обувки и още доста забавни неща.

Дарителската сметка за лекуването на детето е:

BG34RZBB91551007617418
Bic:RZBBBGSF
Райфайзен банк
София
Мария Иванова Иванова

Pay Pal: [email protected]

фотоси: Атанас Кънев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР