С филма по разказите на Георги Господинов 8 минути и

...
С филма по разказите на Георги Господинов 8 минути и
Коментари Харесай

Филм по разказите на Георги Господинов открива София филм фест в Пловдив

С кино лентата по разказите на Георги Господинов „ 8 минути и 19 секунди “ ще се открие 13-ото издание на „ София филм фест в Пловдив “ на 15 март в „ Лъки Дом на киното “.

Собствената продукция на Българска национална телевизия е събрала 6 къси описа от сборника му „ И всичко стана луна ”, “преразказани ” на езика на киното от режисьорите Петър Вълчанов („ Обащиняване “), Кристина Грозева („ Дъщеря “), Теодор Ушев („ Кристин, която маха от влака “), Надежда Косева („ Старецът и морето “), Любомир Младенов („ Лицата от последните дни “) и Владимир Люцканов („ Закъснелият подарък “).

Заглавието на кино лентата е по едноименния роман от сборника. Защото цели 8 минути и 19 секунди – тъкмо толкоз пътува светлината от Слънцето до Земята.

Ако Звездата ни угасне, ще имаме още единствено толкоз време живот – разкрива концепцията си писателят.

Да, от време на време краят на света е нещо доста персонално и ежедневно. Може да се побере и в онази минута, когато светлината към този момент си е отишла, а мракът още не е пристигнал. Някои от историите във кино лентата се случват в тази „ дълга минута ”…

Сред другите заглавия, които се открояват в кинофеста, са „ Потапяне “ на Вим Вендерс, „ Кралят на Ню Йорк “ на режисьора Ейбъл Ферара, „ Фокстрот “ на Самуел Маоз, „ Другият ухажор “ на Франсоа Озон, „ Квадратът “ на Рубен Йостлунд и „ Нелюбов “ на Андрей Звягинцев.
Сред българските заглавия се отличава и „ Радиограмофон “ на Рузие Хасанова – отличен със „ Златна роза “ за дебют през предходната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР