С фалстарт започна делото в Кърджали срещу 55-годишния Бейсим Салиф,

...
С фалстарт започна делото в Кърджали срещу 55-годишния Бейсим Салиф,
Коментари Харесай

Фалстарт на делото срещу стрелеца от Сърница

С провал стартира делото в Кърджали против 55-годишния Бейсим Салиф, по-известен като Стрелеца от Сърница, който е упрекнат в закана за ликвидиране и за незнезаконно владеене на огнестрелно оръжие и муниции.

Разпоредителното съвещание трябваше да се организира посредством видео-конферентна връзка. Тя беше осъществена, само че от ареста в Хасково, където се намира сега, Бейсим Салиф съобщи, че желае да участва персонално в правосъдната зала. Това стана причина разпоредителното съвещание да бъде отсрочено за 23 март 2022 година.

Бейсим Салиф беше хванат в землището на чернооченското село Душка на 30 ноември предходната година. Ден по рано при междусъседски скандал в хасковското село Сърница мъжът стреля със самоделната си противозаконна пушка и нарани с нож жена. Бейсим Салиф съумя да се измъкне от родното си село и в продължение на 20 часа беше търсен от 200 служители на реда и жандармериски.

Стрелецът от Сърница беше обезвреден от пастира в чернооченското село Душка Ердинч Аптиш. Той съумява да измъкне пушката от ръцете на Бейсим Салиф и да го завърже. В този миг стрелецът стартира да го заплашва, че ще го убие. По-късно беглецът е арестуван от пристигналите на място служители на реда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР