С фалшиви документи ли е била прехвърлена собствеността върху Руската

...
С фалшиви документи ли е била прехвърлена собствеността върху Руската
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява фалшиви ли са документите за прехвърлянето на Руската църква

С подправени документи ли е била трансферирана собствеността върху Руската черква в София, ще ревизира Софийската градска прокуратура. Това оповестиха нейната шефка Илиана Кирилова и заместникът й Христо Кръстев.

Възможна е инспекция на ДАНС. Ще се откриват обстоятелства и условия за собствеността на земята и църквата. От Столична община, Държавния списък и дирекция на вероизповеданията на Министерски съвет ще се изискват документи, изясни Кръстев. 

Ще се извърши инспекция единствено за придобиване на собствеността върху постройката и земята, разясни той. Срокът на инспекцията е до 3 месеца. След привършване на инспекцията наблюдаващият прокурор ще реши има ли закононарушение. 

Ако има спор за благосъстоятелност, би трябвало да се заведе дело пред съда. Въпросът има 2 аспекта - правото на благосъстоятелност като разбиране в гражданското право и каноническото право, разясни Кирилова, представена от 24 часа.

" Ще се срещнем с документите, дали има право на благосъстоятелност и ще желаяме документи по отношение на каноните в нашата черква и прекъсването на достъпа на миряни да изповядват вярата си, да остават интимно с Бога. Още повече, че там се намира и гробът на Св. Серафим ", добави тя. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР