С еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон обсъдихме ситуацията в

...
С еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон обсъдихме ситуацията в
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК! Борисов: Радев назначи антиваксър за министър на здравеопазването. А самият той не каза кога, къде и с какво се е ваксинирал. Дори не показа сертификата си

С еврокомисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон обсъдихме обстановката в България и Европа, обвързвана с COVID-пандемията. Благодарих му за помощта, която Европейската комисия ни оказа при започване на годината, с цел да успеем да доставим в България спомагателни количества от имунизациите на „ Пфайзер “ и „ Модерна “, откакто се появиха проблемите с доставките на имунизацията на „ Астра Зенека “. Това написа на страницата си във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ето какво отбелязва още той:

Ваксинационният развой при нас вървеше с доста положителни темпове досега, когато на поста министър на опазването на здравето беше назначен един неприкрит антиваксър. Това обърка и демотивира хората, и през лятото настъпи цялостен срив във имунизирането.
свързани новини44921преди 5 часа65228на 18.11.2021
Ако ние управлявахме през летните месеци, равнището на имунизации в България щеше да бъде над междинното за Европейския съюз.

Нито един път Румен не прикани ясно и изрично хората да се имунизират, с цел да не загуби антиваксърските гласове на изборите. Не е ясно по кое време, къде и с какво се е ваксинирал. Дори не сподели документа си. Всичко беше подчинено на единствената цел да бъде избран отново, без оглед на изгубените човешки животи

Радев даде ясно антиваксърско обръщение на хората, като държавното управление му изчегърта най-популярните пропагандатори на имунизацията – проф. Балтов, проф. Кантарджиев и от през днешния ден - проф. Богов, който беше уволнен като доктор в Александровска болница.

Резултатът от ръководството на Румен и служебното му държавно управление е, че България е преди всичко по смъртност в света за последните 14 дни и на второ място по смъртност от COVID-19 от началото на пандемията.

С Тиери Бретон се обединихме към нуждата от незабавна акция за имунизация в България, тъй като наближава пета вълна на пандемията, която ще бъде още по-заразна и смъртоносна.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР